Du MÅ se Nicolas Cage drepe motorsykkelkjørende orker på LSD i den sinnssyke neon-voldsfilmen «Mandy»

Regissør Panos Cosmatos har sammen med den norske fotografen Benjamin Loeb laget en av de beste kinoopplevelsene du vil ha i år.

b
a

Rent plotmessig er Panos Cosmatos Mandy en ganske enkel hevnfilm. Nicolas Cages kjæreste (Andrea Riseborough) kidnappes av en lokal LSD-kultleder som styrer ved hjelp av mototsykkelkjørende orkelignende skapninger.

Okei, grunnlaget er kanskje veldig enkelt, men det er stilmessig Mandy virkelig utmerker seg, noe filmens norske fotograf Benjamin Loeb skal ha mye av æren for.

LES OGSÅ: Anmeldelse: «Hereditary» er kanskje årets skumleste film

Filmen er ultrastilisert og over the top på alle måter, og føles med den overdrevne bruken av neonfarger som et slags punktum for hele stilen. Det er vanskelig å vite hvor man går videre etter dette uten at det blir parodiske.

Både stilistisk og i bruken vold kan man trekke sammenligninger til Only God Forgives, men på begge felt Mandy overgår Refn og co. Nic Cage spiller både bra og helt sinnsykt, og det er gledelig å se at karrieren hans er tilbake på rett spor igjen.

Mandy er sinnssyk, vakker, voldelig, ekstrem, fantastisk og en film du MÅ se på kino. Den er sammen med Hereditary den beste sjangertro horrorfilmen i år.  

Heldigvis har Cinemateket satt opp flere visninger.

Se den nå og igjen og igjen.

LES OGSÅ: «Når jeg faller» prøver så hardt å være sterk og viktig at den glemmer å være en ordentlig film