Grusomhetens Teater

Fyll, kåtskap og løgn i «Hvem er redd for Virginia Wolf?»

Grusomhetens Teaters kjernepublikum «er folk som vet at teater kan være mer enn underholdning, og er nysgjerrige på hva vi vil finne på denne gang», men når de nå setter opp et av verdens mest kjente teaterstykker kaaaan det være at kjernepublikumet blir utvidet med en og annen som ikke kjenner til GT eller lurer på hva de vil finne på denne gangen.

Men tro oss: De vil finne på noe.

Ensemblet som setter opp «Hvem er redd for Virginia Woolf?» har en lang tradisjon innen eksperimentelle og ukonvensjonelle oppsetninger, og det verdenskjente og dialogbasert stykke fra 60-tallet utfordrer de igjen den vante teatergåer (eller den vante noe-som-helst-GÅER i det hele tatt, egentlig).

«Hvem er redd for Virginia Wolf?» utspiller seg på et amerikansk universitet, hvor et middeladrende par, Martha og George, har invitert et ungt par, Nick og Honey, til nachspiel.

Det utarter, for å si det mildt, og i takt med det økende alkoholinntak blir natten en orgie i kåtskap og løgn. 

Da stykket ble satt opp for første gang i 1962 skrev kritikeren Clive Barnes, som en slags ettertanke, i 1976: «Kanskje
skuespillet fikk for mye ros den gang – det fikk det virkelig – og Mr. Albee har skrevet bedre skuespill senere. Men han har aldri nådd den samme virkelighetsnære villskapen som i dette stykket.»

Lov å håpe på noe av det samme 25. oktober.