Quiz: Hvem sa det? FNs nye klimarapport eller Frp-politikere?

Vi sammenlignet utdrag fra FNs nye og sjokkerende klimarapport med Frp-politikeres uttalelser om klimaendringer. Klarer du å se forskjell?

b
a

Denne uka kom FNs klimarapport. Det var ikke oppløftende lesning.

Ifølge FN og omtrent samtlige psykisk friske vitenskapsmenn, haster det mer enn noen gang om vi skal klare å begrense de verste konsekvensene av global oppvarming. Endringene skjer også raskere enn vi først trodde.

Det er fremdeles ikke umulig å gjøre noe, men det må for eksempel ekstreme (og av politiske grunner, urealistiske) tiltak til bare for å begrense temperaturøkning fra før den industrielle revolusjonen på 1.5 grader.

LES OGSÅ: Gingers kan dø ut på grunn av global oppvarming (men nå kommer rødhårede emojis!)

Det må da være mulig å skape vilje til å endre ting når omtrent alt står på spill? Hva mener for eksempel et parti som… tja, Frp, for eksempel? De sitter jo tross alt i regjering.

Vi gikk tilbake i arkivene for å se hva sentrale Frp-ere har sagt om klimaendringer, global oppvarming og Co2-utslipp tidligere.

Klarer du å skille mellom deres uttalelser og det FNs klimarapport sier? Det er vanskeligere enn du tror!

Share the quiz to show your results !


Just tell us who you are to view your results !

Quiz: Hvem sa det? FNs klimarapport eller sentrale Frpere? Jeg fikk %%score%% of %%total%% riktig

LES OGSÅ: Quiz: Alle kommer til å dø om vi ikke stopper global oppvarming. Klarer du å stå imot presset og fremdeles kjøre BIL?