Spilleliste: Her har du ukas beste låter!

Det er fredag, og vi har lagt inn blant annet Immortal, MoE, Mats Dawg og Bjørn Torske i spillelista.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til (ca) ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

Mats Dawg – Vannseng

Når Mats Dawg slipper ny musikk er det alltid en happening. For den bergensbaserte nordnorske voksenrapperen gir ikke ut for mye musikk, det er i alle fall sikkert. Like sikkert er det at når han først gjør det så er det veldig bra greier. Alle de tre låtene på VVS er Sertifiserte Bangers, og selv om vi er prinsipielle motstandere av privatbilismen gir Daoegen oss lyst til å cruise sakte rundt i en drop top. Eller i en Honda Civic. Eller en Toyota Auris. Det er egentlig samme hvilken bil det er, bare Mats Dawg er på anlegget.

Les også: NATT&DAGs guide til å lykkes i det sosiale hierarkiet

The Observatory/MoE – The Dreamtime

Det Oslo-baserte støyrockbandet MoE er kjent pensum for alle nordmenn som er over gjennomsnittet interessert i Sonic Youth og Melvins. De har vært i kontakt med det noe mer obskure singaporske post-rock-bandet The Observatory en god stund, og spilte blant annet på Familien i Trondheim for fire år siden, før det ble lagt ned. Det siste sporet på EP-samarbeidet, Shadows, er akkurat så ukomfortabelt og rått man forventer fra dette transkontinentale prosjektet. Røramper på fullt volum smelter sammen i fremmedgjørende, melodisk perk og analog synth, mens vokalene til Guro Moe jamrer og lider. Rett og slett en sinnssyk låt.

Linda Pira – Vem e ni!?

Latin-bølgen kommer! Og den kommer til Norge i form av en reggaeton-låt fra… Sverige. Redaksjonen er ikke så gode i svensk, men vi har fått med oss at denne gladlåta (!) handler om haters, eller skitsnackare som det tydeligvis heter på svensk – og det kan jo noen og enhver seg igjen i.

BRVG, Brage Leche – Valuta

Joda, det finnes faktisk uendelig med rappere fra Bergen. BRVG er en av dem som hittil har holdt seg mest i undergrunnen, til tross for fine streamingtall. Tidligere har han gjort seg mest bemerket ved den PNL-aktige musikkvideoen til låta «Hold det til deg selv». Helt vellykket var videoen kanskje ikke, men artig var det lell. Nå har unggutten byttet navn til Brage Leche, som ved første øyekast ser ut som kan være hans ekte navn. Det er det imidlertid ikke, hans fulle navn er Brage Kvalvaag Myking (!). Men musikken hans er alt annet enn myk, den er hard. Og ganske bra.

Les også: – Tar meg en runk hvis cannabis blir lovlig

Immortal – Mighty Ravendark

Det går ikke an å snakke om tradisjonelle black metal-band, som ennå holder på, uten visse forbehold. Nei, vi blir ikke lenger skremt av ansiktssminke og nagler. Nei, vi blir ikke lenger overrasket når undergrundsband signeres og strømlinjeformes på Nuclear Blast. Vi har til og med klart å slå oss til ro med at Varg Vikernes regelmessig vlogger om raseforskjeller og sin off-the-grid-tilværelse i Frankrike. Vi må også klare å akseptere at Abbath har forlatt Immortal, og at de fortsetter uten ham. Det gjør de klinkende klart med sitt nye album. Det siste sporet, «Mighty Ravendark», spinner videre på mytologien om Blashyrkh, den demonfylte verdenen som skulle speile følelsen av å leve i et vinterkledd Bergen på 90-tallet, og nikker musikalsk tydelig i retning av låta med delvis samme tittel fra Battles in the North. Demonaz blir tvunget til å overta Abbaths rolle som vokalist, uten å kunne gå fullt ut med den mer melodiøse stilen han bruker på soloprosjektet sitt. Det ender dessverre opp med å høres ut som en ganske ordinær vokal. Enda godt at resten av låta (og albumet, for den saks skyld) er så bra. Det er ny musikk fra Immortal, for pokker.

Vi tar helg på den, vi ;-)