HALIE (17) – Jeg er så obsessed med trær

HALIE har fått tre anmerkninger: Én for å komme for sent fordi hun hjalp en gammel dame med kofferten på flybussen, én for å diskutere med en konservativ lærer, og én da hun fikk telefon om at hun skulle spille på Slottsfjell.

MUSIKK
b
a

I likhet med fellow bergenser Aurora Aksnes (AURORA) ble HALIE (17) oppdaget gjennom et videoklipp. Hun sang «Wicked Games» av Chris Isaak på Mandagsklubben på Lille Ole Bull i Bergen, en opptreden som ble filmet og siden delt på Facebook. Dagen etter ble hun kontaktet av MADE management, som har stjerner som Lars Vaular, Sigrid, Sushi X Kobe OG Aurora Aksnes i stallen.

​– Han som i dag er manageren min så videoklippet, og kontaktet meg. Så tenkte jeg over det, og takket veldig fint ja. Siden den gang har jeg, og folkene rundt meg, bygget oss oppover og oppover. Og det er helt sjukt, de andre artistene i Made er så talentfulle. Det er selvfølgelig litt skummelt også, men presset som kommer med det er et bra press. I hvert fall nå, sier HALIE, som egentlig heter Hannah Emilie Grung, på telefon fra Bergen.

Du la bare ut bilde av et tre på instastory for litt siden. Når får du SoMe-agent?
– Hehe. Jeg var på vei til Griegakademiet for å øve, og så så jeg det treet. Altså, jeg er så obsessed med trær. Jeg tegner trær, jeg maler trær, jeg har en fascinasjon for trær.

Knausgårdsk. Hvordan øver du?
– Jeg har tre flinke gutter rundt meg som faktisk går på Griegakademiet, så vi sitter ofte der og planlegger, finpusser på ting, ler. Det er ikke alltid det blir så veldig mye øving. I dag øvde vi på settet vi skal ha i festivalsommeren.

Til Slottsfjell, for eksempel?
– Ja, herregud. Jeg gleder meg som en liten unge. Jeg fikk vite det på skolen, jeg satt i en time og så fikk jeg anmerkning fordi telefonen ringte. Det er den sykeste nyheten jeg har fått.

Fikk du fjernet anmerkningen?
– Nei, den er der fortsatt.

​Stopp verden! Jeg vil av!
– Haha.

​Neida, men alvorlig?
– Ja, men det gikk fint. Jeg hadde bare en fra før. Den ene er en anmerkning for å komme for seint, da hjalp jeg en eldre dame med å bære kofferten til flybussen. Så jeg er veldig fornøyd med alle anmerkningene mine.

Har du mye lekser?
– Ja. Masse lekser. Jeg sitter og gjør de nå.

​Akkurat nå?
– Nei, akkurat nå blir jeg intervjuet.​

Jeg vet det.
– …

Les også: Smil & Gift møter EMIR 

Er generell studiekompetanse så viktig når du har en artistkarriere som generelt går ganske bra?
– Jeg har vurdert å droppe ut, noe som jeg tror alle ungdommer på skolen tenker en eller annen gang, men jeg har kanskje tenkt litt mer på det enn jeg tør å innrømme. Men jeg går på en veldig god skole som tilrettelegger sånn at det går an å kombinere.

​Hva er det verste med å være artist?
– Hva er det verste med å være artist… ugh. Det er alle flyplassene.

Flyplassene i seg selv, eller mer hva det ofte innebærer: at man skal ut å fly?
– Nei, å fly i selve flyet altså. Jeg foretrekker å kjøre bil. Jeg tror vi skal kjøre bil til Slottsfjell. Det er jo en veldig fin kjøretur over vidden.

Så når du får giger i Øst-Asia så kommer du til å tenke sånn… Det er jo egentlig en veldig fin kjøretur over kontinentet.
– Ja. Det er det jo.

​Hva handler låtene dine om?
– «Echo» handler om en konservativ lærer som jeg diskuterte med, som bare repeterte seg selv og aldri kom med noen nye argumenter: Echo. «Youth» handler om mye forskjellig. Drikkepress, fortid er fortid, om å lære stå opp for seg selv og tenke at alle er like mye verdt og sånn.

Fortell noe om barndommen din!
– Jeg har ikke hatt en veldig gøy barndom. Jeg vokste opp med mange søsken i et hjemsøkt hus på Minde. Det var et lite hus med dører som smekket igjen og folk som gikk i gangen. Jeg har til og med en liten video av det. Når jeg viser det til folk så er de sånn «det er bare lyset». Nei, det er faktisk hus-ånden. Vi kaller ham det.

Utrolig kjedelig barndom! Vi må videre. Hvorfor heter du HALIE?
– Jeg har komprimert navnet. «Ha» fra Hannah og «lie» fra Emilie.

I STORE BOKSTAVER. Hater alle artister minuskler om dagen?!
– Haha, jeg bare synes det så kulere ut enn Halie.

​Hva har du på rideren din?
– Der har jeg to ting. Sitron og ingefær.

Som du tilsetter i kokende vann slik at det blir te…?
– Hahaha. Nei. Jeg spiser det bare rett fram, jeg skreller sitronen som en appelsin og så knasker jeg litt på ingefæren. Mange blir sånn «shit, jeg har aldri sett en skrelt sitron før». Og da blir jeg sånn… «Ja, men kan jeg få tilbake sitronen min». Jeg digger smaken.

Hvem er den kuleste du har møtt?
– Oi. Hvis jeg må si bare én, så var det en jeg møtte i Berlin.

Typisk!
– Haha, nei, det var random. Jeg skulle i møte med en fet fyr, og så kom det inn en jente som heter Sara. S-A-R-A. Vi snakket engelsk med hverandre i en evighet, og så tok hun opp telefonen og snakket plutselig norsk. Hun var sykt fet.

Og så fortsatte dere å snakke engelsk til hverandre?
– Nei, norsk.

Var hun fetere enn Ari Behn?
– Jeg er faktisk fan av Ari Behn. Jeg møtte han jo da jeg skulle opptre på Skavlan, men jeg var et nervevrak så vi hilste bare veldig raskt. Jeg husker bare at jeg sa «hei» og så stakk jeg.

Les også: Ari Behns bursdagshilsen til Moods of Norway 

Hvem inspirerer deg?
– Har du en time? Jeg klarer kanskje å få sagt alle som inspirerer meg da. Den første er mamma. Og resten av familien, men spesielt mamma. Hun er amazing! Jeg elsker Elias og Novo Amor. De er ikke helt den musikkstilen jeg lager sånn sett, men elsker friheten de lager.

​Jeg leste i et intervju at din mor pleier å sende deg quotes.
– Ja, mamma pleier ofte å si «du er født med to ører og én munn, så lytt før du snakker». Jeg prøver så godt jeg kan å leve etter den regelen.