Foto: Frøydis Århus

Klovner, slangemennesker og ein Hummer over mellomgulvet: Sirkus-tradisjonen er 250 år

Nordmenn likar ikkje finkultur. Dette vart stadfesta av ei gruppe sosiologar ved Universitetet i Bergen i 2008, ifølge ein kort og mangelfull artikkel på Wikipedia. Sidan den gong har dei marmordekte institusjonane her i landet jobba hardt for å nå ut til folket. Dansebandet Ole Ivars opna Operaen i 2008. Nokre år etterpå kjem Nationaltheatret på banen med braksuksessen En får væra som en er – en Ole Ivars musikal. Hos undergrunnsscenene sler denne tendensen ut på anna, men vel så alvorleg vis. Black Box teater, tidlegare avkrok for marginal kunst-dyrking, er no midt i ein gentrifiseringsprosess der dei samarbeidar […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X