Foto: Frøydis Århus

Klovner, slangemennesker og ein Hummer over mellomgulvet: Sirkus-tradisjonen er 250 år

Nordmenn likar ikkje finkultur. Dette vart stadfesta av ei gruppe sosiologar ved Universitetet i Bergen i 2008, ifølge ein kort og mangelfull artikkel på Wikipedia. Sidan den gong har dei marmordekte institusjonane her i landet jobba hardt for å nå ut til folket. Dansebandet Ole Ivars opna Operaen i 2008. Nokre år etterpå kjem Nationaltheatret på banen med braksuksessen En får væra som en er – en Ole Ivars musikal. Hos undergrunnsscenene sler denne tendensen ut på anna, men vel så alvorleg vis. Black Box teater, tidlegare avkrok for marginal kunst-dyrking, er no midt i ein gentrifiseringsprosess der dei samarbeidar […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.