Spilleliste: Dette er forrige ukes aller beste låter

Mae, Farao, Bjørn Torske, White Denim, Jenny Hval og For Pete’s Sake er bare NOEN av de vi har med på Best Akkurat Nå-lista fra forrige uke.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappelignende greia heeeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen av låtene – flere i lista. Hør og følg!

Les også: Vi gikk inn i en arenaformet tidsmaskin kalt We Love The 90’s

Mae – Bare står og ser på

Etter mildt sagt lovende drypp, som «Loff» (med Chirag), «Null hull» og «Oslo» er endelig Proletar Adel ute. Plata er det første vi har hørt fra Ellingsrud-legenden siden han gjestet Jesse Jones-albumet 12 blokker og 1 vei inn i 2011. Før det må vi tilbake til da Mae rappet på engelsk under navnet Opaque, og ga ut banebrytende Gourmet Garbage i 2001. Nå, 17 år (!) senere har leiligheten blitt noe større, vinen er dyrere, men vi befinner oss fremdeles på Oslo Øst, og der er det Mae som bestemmer.

Farao – The Ghost Ship

Kari Jahnsen og hennes Farao har sluppet en velprodusert (som alltid!) pop-perle som åpner seg mer og mer opp for hver hver gang du hører den. «The Ghost ship» handler om å miste retningen, men er – til tross for noen små, smakfulle avstikkere – en stødig og liten jolle av en låt.

Jenny Hval – The Dreamer Is Everyone In Her Dream

Tidligere i år, da Jenny Hval ga ut «Spells», skrev vi at det er fint når Jenny Hval lager tilgjengelig poplåter. Det er fint når Jenny Hval lager sarte pianoballader også.

Bjørn Torske – Clean Air

Enda en ringrev melder sin tilbakekomst til albumformatet denne våren. Byen blir Torskes første fullengder på åtte år! Første singel, den åtte minutter lange «Clean Air», bærer bud om noe stort og vakkert, noe som kan bli et minne om denne sommeren, som kan følge deg på klubben, på stranda og på svette interrail-strekk gjennom Sør-Europa! : )

White Denim – Magazine

Den første setningen i denne låta – «I was living in a magazin» – er den som i størst grad har truffet overarbeidede N&D-ansatte siden Zalos «kanke vi to bah ta fridag?» fra «Fridag».

Les også: Vin og rap er lyden av 2018

Farao