Vi inviterer til gratis førpremiere på «The Death of Stalin»!

Like du morsomme filmer som er forbudt i Russland? Da bør du få med deg Veep-skaper Armando Iannucios nyeste komedie på Rockefeller den 4. april!

FILM/TV
b
a

The Death of Stalin er basert på virkelige hendelser, og følger kaoset og maktkampen i Sovjetunionen etter at Stalin uventet døde av slag i 1953. Det er ingen favoritter til å ta over for diktatoren, men det er veldig mange som gjerne vil ha jobben.

Om man tror politikere i dagens Europa og USA går langt for å få makt, er det ingenting mot hvor langt ledere i Sovjet på 50-tallet var villige til å gå.

Filmen har premiere på norske kinoer 6. april, men allerede 4. april kan du se den gratis på Rockefeller om du trykker «skal» på Facebookeventet. 

På rollelisten står blant annet Steve Buscemi som Nikita Khrushchev, Jeffrey Tambor (Arrested Development og Transparent) som Georgy Malenkov og Michael Palin (Monty Python) som utenriksminister Molotov.

Filmen er skrevet og regissert av humorgeniet Armando Iannucci, skaperen av blant annet Veep, The Thick of It, Alan Partridge og In the Loop.

Filmen har allerede fått strålende kritikk, og har hele 97% på Rotten Tomatoes og 88 på Metacritic. Det betyr ikke at alle liker den like godt.

Faktisk har The Death of Stalin blitt forbudt i Russland, Kirgisistan, Kasakhstan og Aserbajdsjan. Dette blant annet fordi filmen visstnok skal «forbryte seg på verdigheten til det russiske folk» og at filmen er en del av en «vestlig plan om å destablisere Russland.» :(

Vi i Norge får derimot lov til å se filmen så mye vi vil, og om du dukker opp tidlig kan du være blant de første som ser den her til lands før premieren 6. april! Du får gratis adgang ved å klikke «skal» på Facebookeventet. 18 år leg.

Dørene åpnes kl. 19.00. Filmen starter kl. 20.00. Vi sees!