Gjestelista: De aller beste rap og rnb-låtene du gikk glipp av i februar

Våre venner i Radio Nova-programmet Radio Amor plukker ut de beste rnb og rap-låtene du sikkert har oversett i februar.

b
a

NATT&DAG’s venner i radioprogrammet Nova Amor, (som er Norge beste rap- og rnb-program som går hver fredag klokka åtte på Radio Nova)  har satt sammen en ny liste der de deler sine rap og rnb-favoritter akkurat nå, for at du skal få mulighet til å lytte til det du har oversett i løpe av måneden.

Eli, Gøte, Faduma, Even og Kristoffer kan du høre i programmet  Nova Amor,  som er Norges beste rap- og rnb-program hver fredag klokka åtte på Radio Nova, og hver måned setter de sammen en ny liste med sine rap-og rnb-favoritter, for at du skal få muligheten til å høre på det du har oversett i løpet av måneden.

Hele spillelista her!

Gøte Strindler

Gøte:

SAINt JHN – I Heard You Got Too Litt Last Night

Hey folkens! Teisnes, hiphop-hodenes hiphop-hode, står her nå (via meg) som den quarterbacken han er og «calls the next play»!  Han har skrevet denne poesien om «I Heard You Got Too Litt Last Night»: «La meg si en ting om han som anbefaler og en ting om låta han anbefaler: Teisnes skjønte at YoGuttene var kult før YoGuttene skjønte det (kanskje bortsett fra $vaiMann…), og låta han anbefaler er «så fin at jeg dævver!»

MYRA – Føler Meg Selv

Hvert år kaster staten via Music Norway masse penger etter en (flere?) artist som de mener kan være et godt eksportprodukt og en god ambassadør utad. Hvert år går det «So Som So» som hallingene ville sagt. Her starter min kampanje for å få de pengene og den oppmerksomheten og det støtteapparatet til MYRA! Selv om hun ikke egentlig trenger det … hun ble jo best, på null tid, helt uten de greiene der! Og hvis motargumentet ditt er «jammen, hun synger jo på norsk *syt syt tyt*». Da sier jeg til deg «din toker» (som Reira ville sagt det), hør på Cherrie og Kehlani!

Faduma:

Justine Skye Feat. Vory – Know Myself

Justine Skye blessed us all tidligere i år da hun slapp debutalbumet ULTRAVIOLET. Nå er hun tilbake, just in time for alle hjerters dag med singelen «Know Myself» <3 Med seg har hun Vory, som får skinne i over ett minutt på tracken før hun selv kommer inn. Låta er bouncy, men samtidig en laidback tune. Og vokalmessig utfyller Skye og Vory hverandre. Issa sexy bop!

Cherrie – 163 För Evigt (feat. Kehlani) [Remix]

Cherrie lever virkelig life for tida. SZA og Rihanna vet hvem hun er, hun har collabet og touret med Stormzy, og nå er Kehlani med på remix av «163 För Evigt». I verset sitt namedropper Kehlani både Zara Larsson og Sabina Ddumba, som hun i tillegg til Cherrie har linket opp med. Kan vi forvente noe samarbeid der også? The future er uansett female, som hun også nevner i verset sitt. Jeg er fortsatt like shooketh som da «163 för evigt» med Z.E først kom ut! Z.E har forresten sluppet egne greier, sjekk også ut det!

Kriss:Kristoffer Jakobsen

Tory Lanez – B.I.D.

Tory Lanez er kanadieren som alltid har holdt seg til sitt eget, langt unna de klamme fingrene til Drake og OVO-soundet. Det er deilig å høre folk fra den kanadiske kanten gjøre sin helt egen greie, og Tory har alltid stått best på egne bein. B.I.D. er en hyllest til livet, fylla og ballonger, og Tory gjør det han gjør best, haner uanstrengt og veksler mellom litt rapping og nydelig sang. I det hele tatt er vi mest glad i Tory når han synger, så gjerne mer av det.

Swae Lee – Hurt to look

Alle som har fulgt med på Rae Sremmurd, har visst at dette er to gutter man kan regne med i fremtiden, litt som sparing i langsiktige pensjonsfond. Swae Lee har blomstret som crooner i løpet av de siste årene, og har blitt en ubestridt hook-konge, på linje med Jeremih i 2015. Når Rae Sremmurd nå skal gi ut en trippelplate (!), to solo og én sammen, tar vi i mellomtiden gladelig i mot alle dryppene som kommer på Spotify. Sjekk også ut Three 6 Mafia-hyllesten «Powerglide» som slapp for litt siden.

Even Skogen

Even:

Trillary Banks ft. Kimani – Nobody Need To Know

Både Fresh Prince- og UGK-referanse i samme artistnavnet? Ja takk! Musikken minner  kanskje ikke så mye om hverken Bun B eller Will Smith, men det er ikke noe problem. Trillary fra Leicester har nemlig laget en perfekt dancehalldrevet raplåt, komplett med et ekstremt catchy refereng fra Kimani. Dette er det ulitmate soundtracket for alle som er klare for våren.

SOBxRBE – Always

SOBxRBE er hypet som noe av det mest spennende som skjer i amerikansk rap om dagen, og slapp nettopp albumet Gangin. Det er mye bra å ta av fra albumet, men «Always» er en foreløpig favoritt :-) Det er etter min mening få ting som slår rapGRUPPER hvor dynamikken og kjemien sitter, og SOBxRBE klarer å få det beste ut av alle de fire medlemmene. Se opp for Yung T.O. som synger referenget, han er den neste Swae Lee.

Eli Melby, Nova AmorEli:

MoStack – What I Wanna

Det var mulig å tenke seg at Big Puns «Still Not a Player» ikke kunne bli rekonstruert på en bedre måte enn PnB Rocks “Playa No More” fra 2017. Britiske MoStack derimot, har nå toppet den. Når han synger om å bruke store boblejakker i Dubai og at han liker å kose, da vet man at våren og sommeren er på vei. Blir det en av årets sommerhits?

Z.E. feat. Cherrie – Sanningen

De fleste kjenner Z.E. fra Rinkeby i Sverige som rapperen som gjester Cherries moderne klassiker «163 För Evigt». Nå er det Cherrie som er feature, på Z.E.s spor «Sanningen» fra debutalbumet hans «Min Penna Blöder», en rolig låt med reggaegitar.  Z.E. har vært utrolig produktiv det siste halvåret, med mixtape, solosingler og features for bl.a. Rinkebyrapperne Denz og Biggie Juke. Det var derfor mye hype rundt albumslippet, og jeg kan ikke si annet enn at forventningene er fullstendig innfridd. Dette er soundtracket til «svenske tilstander», et album av, om og for svenske ungdommer som kan spilles på klubben og samtidig bli hyllet av alle 40 år gamle Aftenposten-musikkanmeldere.

Myra