Dette bør du få med deg på Bylarms første dag

Vi har samlet det beste fra Bylarm (og Offlarm!) i en spilleliste, så det blir lettere for DEG å navigere gjennom en iskald bransjefestival. Bare hyggelig!

b
a

Bylarm er her (igjen!), det er vår, men det er iskaldt og sykt glatt. Heldigvis er det også mye vind! Bare å komme seg inn i konsertlokalene, men hva skal man se? Sliter du med å navigere i en iskald Youngstorget-sjø av dansk, psykedelisk rock og islandske rapkollektiv? Det går bra, vi har samlet det aller beste fra programmet (og Off:larm!) i denne spillelista.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte som spiller torsdagen – flere i lista!

Se Great News spise cheeseburger og bli plaget av spanske turister på toppen av Holmenkollen

612

612 på bransjetreff! Hvordan skal dette gå? Kommer Lille Leon, T_boy, Bønna og Slim Tim til å ende opp med platekontrakt? Kjenner vi denne gjengen rett vil de heller flippe sin egen cash, men spille for bransjen det skal de, hele tre ganger, faktisk. Gæst!

DOGA torsdag 18:30, Parkteatret lørdag 17:30 og 21:00

Les også: 612 stjeler livet du drømmer om

Yves Tumor

Yves Tumor er antageligvis Sean Lee Bowie, men artisten har presentert seg under såpass mange navn at det er vrient å vite hva man skal tro. Det er uansett ikke så viktig hva vi tror, for forvirring er en del av greia her. Det samme er R&B-grooves, rap, soul, elektronika, industrial, rock og pop i en salig blandig, sammen med lakk og lær på scenen og forhåpentligvis lange køer. Yves Tumor er både vanskelig tilgjengelig og umiddelbart fengende på samme tid, og antageligvis verdt Bylarm-billetten alene.

Blå torsdag 23:30

Angelo Reira

Kommer Bergen aldri til å slutte å produsere nye raptalenter? Nei vel, greit for oss! Angelo Reira, som egentlig heter TROND ERIKSEN, er nok en ung rapper fra Loddefjord, men med sin egen enormt tunge stil, som presentert på hitten «Kolossal Type Ting» og sin nyeste, «Tunge Trond».

John Dee torsdag 00:00 og Rockefeller fredag 23:30

Mokri

Instrumental-powertrioen Mokri lød tidligere det vel eksperimentelle navnet Signal///, men har nå tatt til vettet og relansert seg på Sheep Chase Records, et av de mest spennende norske plateselskapene om dagen. Mokri leverer drivende og eksperimentell instrumentalrock, som aldri blir hverken kjedelig eller for eksperimentell.

Gamla torsdag 23:30 og Blå lørdag 20:30

Outer Limit Lotus

En annen powertrio utenom det vanlige, som i likhet med Mokri er i Sheep Chase-stallen. Outer Limit Lotus har medlemmer fra band som Haust, og spiller iskald, hjemsøkende og drivende rock n roll. Iskald musikk for et iskaldt Europa, som de sier selv.

Krøsset torsdag 23:30 og Blå lørdag 21:30

Les også: Bylarm-artister forteller deg hvorfor du skal se akkurat dem

MachoMayne

Som alltid er det mye bra som skjer utenfor det offisielle programmet. Full Effekt/NMG/Eget Selskap har for eksempel egen kveld på Internasjonalen i kveld (torsdag), med artister som Hjerteslag, Jonas V, Kjært Barn, Mats Dawg, Shakanaka, Martin Hazy og MachoMayne. Sistnevnte er 13 år og dermed en god utfordrer til Lille Leons posisjon som norsk raps lillebror. Dessuten har han gode og tidsriktige hooks: «Alpin, alpin, alpin, alpin, alpin og slalåm, baby».

Les også: Her er Spellemann-prisene vi savner