Vin&Rap: Et talkshow om biodynamisk vin og rap

Ask Salomonsen og Aron Eskeland fra YoGuttene intervjuer norske rap-artister over biodynamisk vin på Brutus i Oslo. Det høres ut som noe fra en D2-sak generator. Men neida, det er ikke kødd!

I desember kom første episode av det vin- og tjommi-dominerte talkshowet Vin&Rap hvor første gjester var rap-brødrene Snow Boyz. Kort tid etter fulgte episode to med EMIR, også kjent som Onge $ushimane fra $ushi x Kobe. 

Vin&Rap er nå ute med sin tredje episode,  hvor NATT&DAG-venn og mannen bak det kritikerroste albumet Aasen tar helg, Emile The Duke, er gjest. Vi tok en prat med Aron.

Les også: EMIRs første solosingel er ren eufori

Et presserende spørsmål melder seg: Hvorfor?

– Meg og tjommi Ask digger vin. Vi var på vår første vinsmaking arrangert av vinkelnerenes landsforbund. Tusen takk til de, det var et veldig bra arrangement. Vi visste ikke at vi skulle spytte ut vinen, og det var veldig mange viner der, og vi ble veldig fulle. Dagen etterpå våknet jeg opp med idéen om Vin&Rap.

Drikker dere kun biodynamisk vin?
– Ja, bare naturvin. Vanlig vin smaker kjipt, og de har puttet så mange rare giftstoffer i vanlig vin. Det er ikke noe du vil ha i kroppen. Jeg liker vin som jeg liker rapmusikk – ekte og ufiltrert.

Blir dere sponset med mat og drikke av Brutus? Vær ærlig.
– Nei, det er der vi filmer serien. De serverer vinen, og vi sponser oss selv. De har mat og vin, vi har rap og film.

Les også: «Nesten Voksen» minner mest om et krampaktig skoleprosjekt

Og kunst. I samarbeid med Munchmuseets kveldstilbud Late Night holdt nemlig Vin&Rap livesending med rap-artister og gjesteopptredener. Ikke overraskende fikk publikum muligheten til å drikke biodynamisk vin, høre på rap, og se museumsutstillingen Hode ved Hode (Som forøvrig ble nominert til Osloprisen for Årets beste kunst!)

Det er kanskje et dumt spørsmål, men hva har vin, rap og Edvard Munch til felles?
– Ikke annet enn at jeg har sett et bilde av Edvard Munch drikke vin. Jeg tror han har smakt vin i alle fall.

Hva kan vi se frem til på Vin&Rap-fronten?
Vin&Rap gønner på. Flere episoder, flere viner, flere rappere, mer vin, mer rap, mer go’stemning, mer kultur til folket, som vi pleier å si.

 

X