Photo: Jan Khür

Ramen er ikke bare suppe med nudler, og det vet årets spisested: Koie Ramen!

Lørdag 3. februar arrangerte NATT&DAG nok en gang Osloprisen, med artister og band som Beglomeg, 612, Sandra Kolstad, WHALESHARKATTACKS, Madi Banja, Rytmeklubben, Great News og Spilt Melk, og ikke minst fornøyde prisvinnere.

En av de prisvinnerne var vinneren av Osloprisen for Årets spisested:

Koie Ramen!

Det har tatt laaang tid å få ramen i Oslo. De eneste mulighetene man tidligere har hatt har vært enten å spise lunken buljong på Hitchhiker, eller et sted på et kjøpesenter på Vulkan som stenger før det er vanlig (for folk med kontinentale vaner, som oss) å spise middag. Du skal være bra glad i ramen for å gidde noen av de delene der. Men Koie har altså gjort livet levelig for de av oss som siden den turen til New York 
i 2011 har fnyst hver gang noen har sagt «men er ikke ramen bare suppe med 
nudler? Er det så vanskelig a?».

Les også: Ketsjup & Sennep på Tommis Burger Joint

Svaret er ja, og Koie vet det. På Koie nekter de å la deg forlate stedet sulten, og serverer helt sinnssyke porsjoner. Digg! En av de fire 
ramenene på menyen (vi sier ikke hvilken!) ser litt ut som sølevann, men smaker likevel bedre enn de tre andre. Alle er gode. Og som om ikke det holdt å være byens eneste sted som serverer god ramen, byr de også på karagee (fritert kylling) og 
gyoza, så du nesten glemmer at du ikke er i Japan.

Det trekker litt ned at de har valgt nøyaktig samme sterile og lunsj-kantine-aktige innredning som så alt for mange steder i Oslo (tenk Munchies, Melt), men med så god ramen skal vi ikke gjøre oss vrange.

X