Spillelista: Nye låter fra Beglomeg, Jonas V, Outer Limit Lotus, Mato Polo +++

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til 10 nye låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify, og de 10 eldste forsvinner ut. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i lista! Hør og følg!

Beglomeg – Kom deg over

Den nye Beglomeg-singelen ble sluppet nyttårsaften, og bedre start på det nye året kunne vi ikke drømt om. Beglomeg blander akkordene fra de kristne Youtube-trubadurene i Jesusvenner med teksten fra det legendariske techno-kollektivet Underground Resistance, og magi oppstår. «Kom deg over» er som å høre verdens beste selvhjelpsbok på lydbok, bare at det ikke er en bok men en fantastisk sang.

Jonas V – Troen

«Det e forskjell på å tro på deg sjøl og tro du e gud» mener Jonas V. I en tid der det ikke er uvanlig å ikke skjønne bæret av rappere sier, er det fint, ikke bare med god diksjon, men med en rapper med faktisk aforistisk teft. Det ER jo forskjell på å tro på deg selv og tro du er gud.

Les også: Intervju med Beglomeg-raymond og Jesusvenner

Outer Limit Lotus – Into the Beat

Denne ble sluppet på julaften, men er det en julesang? En meget forstyrret en isåfall. «Follow the beat!» beordrer Outer Limit Lotus, der du danser rundt juletreet med den sinnsyke familien din, og når låta skifter takt litt uti der er det vanskelig å la være.

Mato Polo med Store P – Nærmare

Vi syns det er flott med rappere som tør å være sårbare og usikre, men på «Nærmare» går V75-hest Mato Polo og Store P nesten for langt, med linjer som «min usikkerhet gjør meg redd»og «baby eg har tvilt, baby eg har grått, men eg vet min tvil e tegn på nokke godt». Kanskje det er på tide at pendelen svinger snart, og rappere blir tøffe igjen? Eller vent litt, vi har jo Kamelen. Bare glem det. Bare fortsett sånn, Mato og Store P!

X