Topp 9 artige radikaliseringer!

Sjekk hvem som er blitt radikalisert siden sist! :)

b
a

Oppdatert 22. mars 2018: NATT&DAG fikk kritikk av PFU for omtalen av Kari Jaquesson i denne saken. De mente at vi ikke hadde dekning for å skrive at hun «har ment at jødene står bak ISIS». Hun stiller bare spørsmål ;) 

Se for deg dette. Det er en varm mai-dag, og du har tatt en god og lang dusj.

Du tar deg en tur på butikken, og møter en representant fra en blå bod som kommenterer at du lukter godt. Du er smigret av komplimentet, og meddeler at du faktisk akkurat har kjøpt ny parfyme. Dere snakker om at dere begge liker Axe. Han inviterer deg på et møte der det er gratis pizza. Du elsker jo gratis pizza!

Plutselig er du inne i Fremskrittspartiets Ungdom. Så lett kan det være.

Men noen besitter sjeler som rives i stykker av kognitiv dissonans. En venn planter kanskje en red pill i drinken din en kveld, og du merker ikke effekten før etter du har vært på biblioteket og lånt din første alternative historiebok. Dette er bare ett eksempel på hvordan radikale blir født.

Her Norges ni beste radikaliseringer:

Kari Jaquesson

Listens mest åpenbare, samtidig mest absurde? Reisen hennes har gått fra aerobic-instruktør på God Morgen Norge til Syria-farer. I mellomtiden har hun gitt ut kostholdsbøker, vært medlem i Kvinnegruppa Ottar, vært lettkledd på forsiden av Mann, ment at jødene står bak ISIS… Helt rå radikalisering, Kari!

Skjermdump: Youtube

(Merk: Kari Jaquesson har med rette gjort oss oppmerksom på at hun i 2015 i en Dagbladet-artikkel avviste at innleggene hennes i en offentlig Facebook-tråd fra 2015 skal tolkes som at hun mente at jødene sto bak IS. Hun ønsket bare å stille spørsmål om hvorfor IS ikke angriper Israel. Er ikke det pussig? Og det at hun uten videre kommentar delte Wikipedia-siden om Genie Energy, et oljeselskap som er gjenstand for en veletablert konspirasjonsteori om at Rothschild-familien står bak IS, var heller ikke ment som noen påstand om hvem som står bak IS. «For å tolke det på den måten må man ha et merkelig verdenssyn,» sa Jaquesson til Dagbladet. Og hun vet alt om merkelige verdenssyn.)

Hans-Erik Dyvik Husby

90-tallets tjukke rockenarkoman har nå et bedre liv enn de fleste tjukke rockenarkomaner fra 90-tallet. Han har endt opp med en blogg (han omtaler seg selv som «SVARTBLOGGER OG MØRKEMANN») der han skriver om muslimvennene sine og dommedag. Han ble tilhenger av Scientologikirken etter et opphold på Narconon-klinikken i 2009 og har ikke sett seg tilbake siden. Hans-Eriks grillbok Helvetes god grillmat – Norges svar på scientologi-bibelen Battlefield Earth? God radikalisering!

Skjermdump: NRK

Carl I. Hagen

Fra skattekritiker til innvandrerkritiker til klimafornekter. En av norsk politikks store legender sliter med kjedsomheten i pensjonisttilværelsen og har begynt å vie tiden sin til konspirasjonsteorier ikledd som klimakritikk. Apropos konspirasjonsteorier:

Skjermdump: NRK

Gry Jannicke Jarlum

Den norsk-svenske musikeren har vært med på Robinson og gått til valg for Demokratene, men storyene rundt J-Diva stopper ikke der. I tiden etter suksessen med hitten «Svake Mennesker» så hun og en venninne en UFO på nært hold som kom til å prege resten av hennes liv.

Hun begynte å holde foredrag, skrev bok, tenkte på UFO-er hele tiden og leste sikkert mye om UFO-er på internett. Er ikke såå spess å skrive en bok på automatskrift da Jannicke, jeg husker aldri noe av det jeg har skrevet. Eller gjort. Herregud hvem er jeg

Merete Hodne

Fra frisør til landets fremste nazifrisør! Eller var hun nazist før hun ble frisør? Bør det hete frisørnazi istedenfor, så man ikke gir inntrykk av at hun bare klipper nazister, eller høres hun da bare ut som en streng frisør? Forslag til navn på bedriften etter rebranding: SAKSENHAUSEN.

Skjermdump: Youtube

Lars Akerhaug

Fra en helt vanlig og snill kommunist, til ekstremt sutrete og tverr. Etter å ha startet sitt liv som uskyldig barn i en kurv på Nilen ble blodet rødere og rødere, til han endte opp i AKP og deretter Rød Valgallianse som internasjonal leder. Hans offentlige gjennombrudd kom imidlertid ikke før hans særs lite flatterende byline under revolusjonen i Egypt. Nå er han journalist ytterst på Minervas høyrefløy og kverulant med tendens til å låse seg helt på diverse Facebook-vegger. Etterlysning: Bilder av Lars Akerhaug hvor han smiler eller later til å være i avslappet humør! 

Skjermdump: VG

Hans Rustad

Fra Blindern, VG, Morgenbladet og NTB til document.no. Hvordan en forhenværende respektert historiker nå presterer å stå bak mediebildets mest tvilsomme høyrevridde hypoteser er et under. Han har blitt omtalt av både Anders Behring Breivik og selveste Grunnar Stavrum som en helt. Må være deilig å få sånne komplimenter.

Bonusradikalisering: Datteren hans har en fremtredende stilling i Kvinnefronten!

Skjermdump: Youtube, foredrag for MIFF

Martine Halvorsen

Hvem er nå dette? Hvorfor er hun på denne listen? Jo, det skal vi si deg, Martine Halvorsen er intet annet enn norgeshistoriens raskest radikaliserte! Fra innlegg om mensen, små størrelser på Zara og psykisk helse gikk hun i sommer PLUTSELIG over til å blogge for document.no! HELE prosessen, fra registrert blogg på Side2, via viralt oppgjør med kroppspress i VG til å skrive om etnisitet og voldtekt for Hans Rustad tok under fire måneder!

1…

2…

Voila!

Skjermdump: document.no

Lille Larven Aldrimett

Fra sulten larve til flott sommerfugl! 

Skjermdump: Youtube

Oppdatert: Her er et bilde som PFU gjerne ville vi skulle legge til i denne artikkelen. Vel bekomme!