Hanne Nabintu Herland lanserer nasjonalistisk viking-serie på YouTube

Debatten om norske verdier transcenderer endelig det gammelmodige kronikk-formatet!

b
a

Er ikke HBOs Vikings nok for deg?

Føler du ikke den nordiske patriotismen nok av lojaliteten til house Stark?

Du får ikke ordentlig høyreekstrem gåsehud av spel, Vikingskiphuset eller «Norway – Home Of The Viking’s» capser fra souvenirsjappene, sier du?

Hanne Nabintu Herland har hørt dine bønner. Tirsdag 19. september er det premiere på hennes nye nettserie.

«Vi samtaler om vikingtid, norrøn kultur og norsk storhetstid på 1200-tallet, samt moderne store nordmenn som Fridtjof Nansen.»

Les også: Vi har sett på norske gratis-nettserier så du slipper

I første episode snakker hele Norges utenriksekspert om vikingtiden med «vikinghøvdingen» Georg Olafr Reydarsson. Han er ansatt i Vikingvalley Gudvangen, en turistattraksjon der man kan leve som en viking for en dag, med aktiviteter som spikking, lekeslosskamper og skyting med pil og bue. Den autentiske opplevelsen av å være en 11 år gammel gutt, altså.

N&D retter: Vi skrev opprinnelig at Georg Olafr Reydarsson var leder av Gudvangen. Det stemmer ikke. Han er derimot ansatt som «høvding». Reydarsson var ikke ansatt som «høvding» da han uttalte seg til Nabintu Herland.

Tusenfryds temapark «Thors Rike» er tydeligvis ikke nok for den moderne vikingentusiast.

lol :).

Dette er tydelig ikke en faktabasert dokumentarserie, den politiske agendaen er klinkende klar. «Vi snakker jo ofte om andre kulturer, men ikke fullt så mye om vår egen kulturelle arv.» Går det virkelig an å ikke ha fått med seg den gyselige debatten om norske verdier?

Les også: Det er en skandale at venstresiden lar seg distrahere av «verdidebatten»

Vi venter spent på første episode av «Fryktløse Nordmenn», spesielt temaepisoden om Thor Heyerdahl. Var det ikke noe sånt? Christian Tybring-Gjedde? Jon Gelius?

Uansett, se promoen her: