Vi har sett på norske gratis-nettserier så du slipper

Vi har blant annet sett «Fredagspilsen med Tommy Steine».

b
a

Sondre og Papz (Youtube)

Viral far-sønn-bonding spekket med erkepappahumor. Dadbot3000 og avkommet hans leverer skråblikk fra bilen sin og filmer seg selv mens de bare straight up utgjør den mannlige halvdelen av den norske kjernefamilien.

Se f.eks. den vanvittige videoen «PAPZ pranker SONDRE» hvor far pranker sønn, som tygger nervøst på et Capri Sonne-sugerør, ved å si at dagens video skal handle om sex. Men så skal den jo ikke det, haha! Sondre, blunk to ganger hvis du holdes som fange. (Se også: «GUD pranker ABRAHAM» i serien Det gamle testamentet)Søndagsfrokost (Youtube)

Anders Nilsen og Galvan Mehidi spiser frokost med en ny kjendis hver søndag (big deal btw, det gjør vi i redaksjonen også) og inviterer til bords med snappy klipping og jovvial pludring under den presise taglinen «en chill frokost med to uchille dudes».

I første episode er Odd Norstoga gjest og det avsløres at frokosten hans består av egg, bacon og [record scratch] cappuccino??? Men Odd, er ikke du fra DISTRIKTSNORGE? «Det er ikke mye bondekar å drikke cappuccino. Hvor er Espresso House i Vinje liksom? En kopp termoskaffe, takk!» Haha, er du den eneste i Indre Gok som stemmer Miljøpartiet de Grønne også eller, Odd?

Se også episoden med Odd Magnus Williamson der YouTube-thumbailen er «HUN SLEIKET PÅ SÆDEN MIN» og hvor Anders og Odda har på seg matchende gensere som de gærningene de er.

Les også: Smil & Gift møter Anders «Salsa Tequila» Nilsen

Ærlige Norge (Viafree)
Premisset er som følger: Deltakerne kobles opp til en løgndetektor og får spørsmål fra en eller flere andre deltagere samt et panel av «eksperter». Ekspertene lover allerede i introen å gå «dypt inn i hjerteroten på deltagerne for å finne ut hva de egentlig mener om seg selv og hverandre» og «finne mørke, mørke hemmeligheter».

I en annen episode avsløres det at de «trives når andre har det jævlig» og at de er her for å «stille SVÆRT intelligente spørsmål». Nice! I praksis innebærer dette i all hovedsak nøtt-eller-sannhet-spørsmål og forsøk på å blamere/kleine ut deltageren som sitter i stolen.

Høydepunkt: Sesong 1, episode 5, når en av ekspertene spør Dennis fra PrebzOgDennis «syns du det er rettferdig at du tjener 150.000 i mnd. mens jeg ikke tjener en dritt på å skvise ut sjela?» Dennis svarer «ja» og løgndetektoren indikerer «SANT».Ekte Menn (Viafree)
Lettere sosialpornografisk nettserie som… unnskyld, livsstilseksperiment som stiller spørsmålet «kan fem tikkende helsebomber, ved hjelp av trening og veiledning, på knapt et halvt år klare å gjennomføre et komplett XTERRA Offroad Triathlon?» * Ja, kan de? Your guess is as good as mine!

Vi følger altså fem overvektige, kjederøykende slasker i deres reise mot å be the best they can be: Motvillige forsøk på å erstatte kebab og sofasitting med salat og spinning og melkesyrefylte treningsøkter. Hilarity ensues.

*kappløp bestående av sykling, løping og svømming, og ikke en ekstraterrestrisk entitet i Scientologien som vi først trodde.

Fredagspilsen med Tommy Steine (Youtube)
Nøyaktig what it says on the label. Tommy Steine «tar et skråblikk på ukas nyheter», noe som for det meste innebærer cirka 4 min med Tommy Steine som er Tommy Steine foran en greenscreen som viser nyhetsoppslag Nytt på Nytt-stil.

Mye av tiden går med på å være påtatt oppgitt over kjendiser, men han tar seg også tid til en hardtslående Donald Trump-spesial, hvor han foreslår å erstatte eksisterende anti-Trump-slagord med «Cut your hair», «Stop use selvbruningskremen betakaroten you look orange» og «let us grab him by the dick». Trevor Noah, watch out.

Les også: Smil & Gift møter Tommy Steine

Makeupmalin (Youtube)
Malin (kjent fra Jeg mot meg og Team Angst) vlogger om jag etter likes i sosiale medier, pærra, psykisk helse, forskjellen på Pepsi og Cola og (noen ganger) sminke.

Make-up-tutorials, personlige anekdoter, livsvisdom og kjendisintervjuer i skjønn forening. Malin er «ei enkel jente fra Holmestrand. Som er sånn vanlig deprimert som alle er om dagen. Elsker godteri. Hater fysisk aktivitet». #Relatable

Svart humor (NRK)
Fullfør ordtaket: Saken er a) biff, b) lam shawarma,c) under behandling eller d) henlagt. Og hva er Norges høyeste fjell? Jonas Fjeld, Galdhøpiggen, Høyfjellet eller Veldig høyt fjell bror?

NRKs Josef Hadaoui forvirrer førstegenerasjons innvandrere med særnorske idiomer de (forståelig nok) ikke skjønner og intervjuer byoriginaler på Grønland. Eller «tar for seg fordommer og forskjeller i samfunnet og gir deg fargerike øyeblikk med en stor dose humor og varme» som seriebeskrivelsen lyder på NRK TVs nettsider.

Et over middels LOL bidrag til den klassiske «innvandrere loller over at de er innvandrere»-sjangeren.

PrebzOgDennis (Youtube)
Dennis Vareide og Preben Fjell er Norges første YouTube-millionærer og har den største norske YouTube-kanalen i Let’s Play-sjangeren, hvor du kan se folk spille dataspill mens de prosjektilspyr internetthumor i voiceover.

Når de ikke gamer eller prater om gaming utfordrer de hverandre f.eks. til å drikke drikke smoothie laget av Red Bull og sardiner og andre ting som ikke passer sammen (spoiler: det smaker vondt), og i motsetning til sitt svenske motstykke PewDiePie har de aldri blitt anklaget for å være nazister, så de har dét gående for seg også.

De tjener visstnok opptil 150.000 i mnd. og bor på hemmelig adresse for å unngå å få fansen på døra i tide og utide. Se opp for den helaftens spillefilmen Prebz og Dennis: The Movie, ute nå. ​​

Les også: 7 forslag til rebooting av norske TV-klassikere