sameblod

«Sameblod» er en fullkommen leksjon i ydmykelse

Å lage spillefilm om urbefolkningstematikk byr på mange potensielle farer. Man kan for eksempel ende opp med et karikert narrativ fordi man liksom må innom kontraster mellom det rurale og det urbane eller kulturkræsj à la «mann og kvinne er forelsket, men hvilken verden skal de leve i?». I tillegg ender ofte natur og miljø opp med å skildres på en så sødmefylt og romantisk måte at handlingen kollapser under vekten av heftig kulturlandskap. Sameblod inneholder både en heteronormativ kjærlighetshistorie og store mengder kulturlandskap. Når filmen likevel ikke går på trynet er det fordi regissør og manusforfatter Amanda Kernell får alle […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.