Lei av å BARE høre på O Helga Natt av Nils Bech? Her er ukas beste låter!

Vi gir deg den beste, nyeste, NÅeste musikken i vår Spotify-spilleliste!

b
a
Mens det nærmer seg jul og alle ser tilbake på året som har gått, ser vi i NATT&DAG heller på det som skjer akkurat NÅ. Så for deg som vil ha noe mer å høre på enn den O Helga Natt-versjonen til Nils Bech: Her har du nettopp det!

 

Hver uke (sånn cirka!) legger N&Ds musikkredaksjon til 10-15 nye låter i vår Best akkurat nå-liste på Spotify, og de 10-15 eldste forsvinner ut. på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

 

Under er litt om noen utvalgte utvalgte – flere i listen!

Louis Valuta – Snemand
Fra Snow Boyz til Louis Valuta, skandinavere elsker snø i alle former og fasonger. At denne snøen er ulovlig bryr Louis Valuta seg lite om, han kan til og med opplyse om at han selger snø i facebook-statusen sin (!). Danskene er på en måte alltid hakket hardere enn oss nordmenn uten at de føler de trenger å høres harde ut. Gir det mening? Hør på låta.

Gucci Mane – St. Brick Intro
 
Dette er kaaanskje vår tids «Fairytale of New York»: En julelåt som ikke idylliserer, men som handler om det harde livet. Gucci rapper om jul i ghettoen over en beat som er en slags mollstemt bjelleklang. Allerede en juleklassiker!

Pnb Rock – Playa no More feat. A Boogie With A Hoodie & Quavo
Pnb Rock fortsetter å være årets crooner med denne Big Pun-pastisjen («Still Not a Player»). Om A Boogie havner litt i skyggen av Pnb og Quavo her, gjør det ingen ting. Denne låta er uansett en viktig pekepinn på hvor bra Pnb Rock kommer til å være fremover, og på hvor rolig han kommer til å være på hjemmefronten.

Kodie Shane – Losing Service
Nå som EPen til Kodie Shane har kommet ut på Spotify er det på tide å dra frem «Losing Service» i denne spillelista. Kodie Shane er den eneste jenta i Lil Yachtys Sailing Team, og denne låta handler om ikke ha dekning på telefonen sin, formodentlig fordi man er langt ute på havet på en yacht.

Mats Dawg – Èn vei
Mats er en gutt som bruker ukelønna si på tannkrem og har 50 lapper i en konvolutt. Om spriket i den setningen virker merkelig, så kjenner du ikke Mats Dawg, som er en merkelig skrue. I tillegg til å synge lavt nede på toneskalen om tannkren, liker han også å være i naturen og skyte laser ut av øynene sine. Makko Makeba velsigner dette sporet med en riktig så tung beat og vi gleder oss til å se Mats Dawg i Oslo igjen.

The-Dream – Lemon Lean
Terius Nash har holdt seg ute av rampelyset en stund, men har rasket med seg en Grammy-nominasjon for å bidra på Kanye Wests «Ultralight Beam» sammen med ørten andre produsenter og låtskrivere. Med så langt fravær, er det ubeskrivelig deilig å høre The-Dream titte innom med sine møre følelser.

Sirkel sag – Ørsta Rådhus
Den ene halvdelen av Sidebrok går her under navnet Sirkel Sag og rapper med raspete stemme om politikerforakt. Kvamkollektivet står for en Bay Area-aktig hyphy-beat og vi håper på en remix med E-40.

Post Malone – Cold
Det var mange av oss som forutså en brutal døgnfluedød for postmannen med flettene, men da plata til Malone nylig kom, ble mange av oss nødt til å spise Iverson-skoene våre. Denne låta har en udødelig diamanttematikk og et kledelig house-sound.

Leslie Tay feat. Unge Ferrari – Scubadive
Apropos udødelig tematikk, hva er vel mer velbrukt i dagens rap/r&b enn vannmetaforer på vagina? Her er det Niagara Falls, våtdrakter og svømmeføtter. Her er noen gutter som har tatt dykkelappen, for å si det sånn!