Sånn jul du kan knipse til: Bangles & Brass Records plukker julefavoritter du kanskje ikke har hørt

… Og noen du kanskje har glemt at du har hørt og noen du kanskje vil glemme at du har hørt.

b
a

Obs: Denne saken er over et år gammel – men julerådene står seg like godt åkke som. Foto er fra Jul i Møllergata med The Switch 2017, tatt av Anne Irgens.

Hver uke spør N&D artister, band og plateselskap vi liker å høre på om hva de liker å høre på.

I dag: Bangles & Brass Records
Aktualitetsknagg? Arrangerer «Sånn jul du kan knipse til II» på lørdag.

Det lille plateselskapet Bangles & Brass Records har mye godt i beltet, som man pleier å si rundt juletider. På lørdag holder de også julefest – som i fjor. Kortversjon: Bangles & Brass lager jul du kan knipse til – en jazzjam ledet av selveste Dr. Kay og noen av Oslos mest toneangivende, unge musikere. I tillegg blir det musikalske innslag fra flere av plateselskapets stjerner, julemarked, loddtrekning og overraskelser.

N&Ds Spotify-liste med den nyeste og beste musikken

Som alltid lurte vi derfor på hva slags (jule)musikk vi skal høre på i mellomtiden?

Arthur:

Frank Sinatra – Adeste Fideles

Si hva du vil om USA, men der er de dønn gode på å blande det patosfylte religiøse med det forlokkende kommersielle. Du blir kvalm hvis du spiser for mye av den, men det er jo jul bare en gang i året.

Gudrun:

Sharon Jones – White Christmas

Man kødder ikke med en smooth classic som White Christmas. Bortsett fra hvis man heter Sharon Jones, som her har laga en forrykende, dansbar soulhit av den gode, gamle crooner-låta. Yes!

Hanson – Merry Christmas Baby

Jeg blir 13 år og forelska hver gang jeg hører denne. Denne er fra når det alltid var snø rundt julaften, man hadde lang juleferie og fikk stort sett det man ønska seg under treet. “Snowed in” er den eneste juleplata jeg har slitt ut mer enn en gang. Den er en klassiker! Second runner up fra plata: Everybody knows the Claus.

Frank:

Paul McCartney – Wonderful Christmastime

Hvis denne plata er en julegjest, så er den onkelen som sitter i hjørnet og forteller sherry jokes til alle som vil høre. Han er sjarmerende og treffsikker inntil man snur plata til B-siden og får «Rudolph The Red-Nosed Reggea». Da går det litt over styr.

Morten Harket – A Kind of Christmas Card

Jeg var 9 år da jeg skjønte at julen også hadde potensiale for å være dønn melankolsk. Dette kom frem gjennom det hjerteskjærende riffet til «A Kind Of Christmas Card» og den raspete Harket-vokalen som vrenger ut «But Iiiiii, am burning out again …»

Filip:

Nat King Cole – The Christmas Song

Den beste amerikanske julesangen ble visstnok skrevet midt på sommeren i LA av Mel Tormé under en hetebølge, i et forsøk på å skape den mest usannsynlige stemningen som går an når gradstokken har bikka tretti. Kanskje den høres litt sånn ut også. Men den er et lite mesterverk okke som, og inntil Mariah Carey kom med sin kioskvelter hadde den førsteplass på lista over Fete Julesanger Som Handelstanden Liker Med Mange Akkorder. Og det er da noe. Nat King Cole har den beste versjonen.

The Source – O Helga Natt

Jeg syns O Helga Natt er en veldig fin låt, og den er for all del kanskje aller finest når den synges av en eller annen operasanger som Jussi Björling. MEN – det kan man jo strengt tatt bare lytte til på julaften. Øyvind Brække i The Source spiller hvert år en staselig begravelsesaktig versjon som er enklere å dra frem i tiden før høy-julen.

The Switch