Hverdagen fortsetter på en øy omgitt av druknende migranter

Siden 2013 har bilder av nordafrikanske flyktninger i overfylte båter gått igjen som en vedvarende påminnelse på vår manglende evne til å forholde oss til andre (ueuropeiske) menneskers lidelse. I Havet brenner forsøker Gianfranco Rosi å lage håndterbar virkelighet igjen ut av det per i dag utvannede motivet. Filmen, som vant gullbjørnen i Berlin, er en dokumentar om en familie på øya Lampedusa sør for Italia. Lampedusa er en av Europas største havner for flyktninger fra Nordafrika og mottar årlig 140 000 immigranter. Dette på tross av at den huser knappe 6000 fastboende innbyggere og er på størrelse med Bydel Vestre […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.