Chain Wallet
Foto: Gaute Terjesson

Chain Wallet plukker albumfavoritter og gir bort konsertbilletter

NATT&DAGs anmelder av Chain Wallets ferske debutskive mente at «i en tid der den konvensjonelle popmusikkens ekstremt strømlinjeformede EDM- og dancehall-inspirasjon ofte er i ferd med å kvele alt liv, fremstår ethvert forsøk på å høres retro ut som et friskt pust». Puh!

Men hva ligger bak retroforsøket? NATT&DAG ba de plukke ut noe viktig (og riktig) musikk du kan høre på før du drar på Chain Wallet-konsert denne høsten (vil du ha to billetter til konserten på John Dee i Oslo på lørdag? Se nederst!)

New Order – Movement

Hva gjør man som band når den ikoniske frontfiguren plutselig dør? New Order valgte å lage et av de aller beste albumene fra åttitallet, ingen spøk. Grunnen til at vi liker akkurat dette albumet så voldsomt godt er at det befinner seg i det perfekte krysningspunktet mellom post-punken til Joy Divison (som ærlig talt blir litt for gubbete) og de neste albumene til New Order (som etter vår smak er for klubbete).

Cocteau Twins – Heaven or Las Vegas

Heaven or Las Vegas er lydsporet til våre mest kryptiske og enigmatiske drømmer. Vi våkner opp og skjønner først ingenting, for det er ikke alltid lett å vite om det er himmelen eller Las Vegas. Sporene på dette albumet er utrolig komplekse og låter helt sinnsykt. Noen synes kanskje det er litt rart at et album som stort sett handler om å bli mor resonnerer såpass hos tre barnløse menn.

Se N&Ds liste med den beste musikken – oppdateres jevnlig

The Wake – Here Comes Everybody

Bandet som er oppkalt etter et av de mest utilgjengelige bøkene i verden (Finnegans’ Wake) ga i 1985 ut albumet “Here Comes Everybody”, oppkalt etter kallenavnet til hovedpersonen i nevnte verk. Albumet er kanskje ikke spesielt bra produsert, men vibben er god, og låtene er nesten magiske. Derfor står det for oss igjen som det ypperste innen chorusgotikk.

Prefab Sprout – Steve McQueen

Den jazz-infuserte, sofisti-poppete andreplaten til engelske Prefab Sprout er virkelig classic shit. For et låtsnikkeri (!) av Paddy McAloon (han holder faktisk koken, men lider av en lei tinnitus), mens produsentjobben av Thomas Dolby… I can’t even… Låter om regret & heartbreak uten at det blir stygt, ispedd sofistikerte og komplekse akkordstrukturer og rikelige doser Fairlight.

Wild Nothing – Gemini

Vi flippet i 2010 da vi hørte denne platen. Det drømmende soveromssoundet til Jack Tatum var så utrolig vakkert. Fortsatt en minor classic, og flere av melodiene er i våre ører helt udødelige. Tenke seg til at det meste er produsert i GarageBand. Ridikuløst! Da vi spilte i Berlin i juni fikk vi gleden av å treffe Tatum, og fikk signert et eksemplar.

Chain Wallet spiller følgende steder og datoer denne høsten:

Torsdag 27. oktober – Landmark, Bergen
Fredag 28. oktober – Sørveiv, Kristiansand
Lørdag 29. oktober – John DEE, Oslo
Fredag 25. november – Folken, Stavanger

Hvis du vil på John Dee på lørdag kan du svare på dette enkle spørsmålet: Ble Chain Wallet nominert til NATT&DAG-prisen for Årets Konsert allerede i sitt første år som band? Skriv i kommentarfeltet eller send en mail til konkurranse@nd.no med emnefeltet «Ja, det stemmer jo selvsagt, hva er dette for slags opplegg for idioter».

X