Spilleliste: Den beste musikken fra den siste uka – og litt til

Oppdatert Spotify-liste med det beste akkurat nå og nokkå attåt ;)

b
a

Lista oppdateres ukentlig – både jevnlig og ujevnlig – så følg gjerne!

Philip Emilio – «Følsom» feat. Vinz og Unge Ferrari

Philip Emilio gjør som Nora-gjengen gjør best og det er å synge nedtont om fest/sex/reising. Vinz gjør en gjesteopptreden som en norsk Charlie Wilson, og det er jammen ikke feil! Når Philip Emilio synger om en «banan oppi magen», skaper det riktig nok bare et bilde av en banan som ligger i en mage. Uansett, topp låt!

Stormzy – Birthday Girl

Stormzy

STORMZY: Stilsikker.

Norges-aktuelle Stormzy (sist på Øya, nå på Rockefeller i januar) er evig sjarmerende, selv når han ikke har med moren sin i musikkvideoer. «Your day started out with some bullshit / should have started off with some breakfast». JA, Stormzy, enig, han typen hennes er sikkert sykt kjip og gidder ikke en gang å lage frokost på senga på bursdagen hennes. Ja til mer grime’n’b.

Idk Ariel – Hopes Up

Petter Ariel Skog, tidligere småkjent fra prosjekter som Marble Pools og TRAMS, har tatt navnet Idk Ariel og rollen som norsk musikks svar på eksentriker Connan Mockasin? Eller er det litt Ariel Pink inni den miksen? IDK, ARIEL. Låta er visstnok spilt inn i en kirke i Bergen sammen med Mikael Knudsen Kanstad aka L/O/O/N. Hu ha, fine greier!

SE OGSÅ: The Switch nekter å si noe utrivelig om noen i norsk rock

Angel Olsen –«Sister»

Angel Olsen

ANGEL OLSEN: Kan skrive tekster og kan lage musikk. Bra!

Angel Olsen kan skrive tekster. Hun vet at det viktigste med poptekster er fremføringen av hardtslående enkeltlinjer. På det lange og utmattende høydepunktet «Sister» fra årets beste album-kandidat MY WOMAN, synger hun, varsomt og kraftfullt på samme tid, «All my life I thought I’d change». Om og om igjen synger hun det, og vi skjønner hva hun mener.

Young Thug – «Harambe»

Er det der virkelig stemmen til Young Thug?, tenkte vi første gang vi hørte «Harambe». Og etter å ha hørt den et par ganger skjønte vi at, joda, det er det, og vi skjønte, nok en gang, at Young Thug driver med noe annet enn alle de andre. Prøver han å høres ut som gorillaen Harambe? Det høres sånn ut. Og det høres ikke en gang teit ut.

Sampha – «Blood On Me»

Sampha er andpusten: «I swear they smell the blood on me, I hear them coming for me» synger han, mens han puster og peser. En annerledes treningslåt? Det spørs, men briten har i hvert fall skrudd opp tempoet fra den rolige soulen på «Timmy’s Prayer» fra tidligere i år. Begge deler funker veldig bra, og er lovende for debutalbumet Process, som visstnok kommer snart.

NATT&DAGs Best akkurat nå-liste presenteres i samarbeid med Ali Kaffe – følg lista her!