– Når ut til et annet publikum enn det man vanligvis gjør, og energien man får tilbake er veldig givende

Daniel Herskedal, Hilde Holsen og Fredfades forklarer hvorfor du ikke kan gå glipp av Trippeljazz på Ingensteds på fredag. Også gir vi bort billetter, da.

b
a

Ping! NATT&DAG og Oslo Jazz Festival holder fest på fredag med, og på en og samme kveld vil du få tre konserter med stor sjangerbredde og noe av den beste unge jazzen Norge har å by på.

Tre knallkonserter for prisen av én! Jazz, jazz, jazz! Event HER, billetter HER! Vi håper dere gleder dere. Vi gleder oss. Men gleder DU deg, FredFades?

– Jeg gleder meg. Alltid stor stas å spille med Kristoffer Eikrem, Dr Kay og Andreas Wildhagen. Jeg har spilt med samme besetning på Ingensteds to ganger før (Mutual Intentions #1 Releaseparty & Mutual Intentions x Boiler Room), så vi har ganske god koll på scena der altså. Det er god energi og lyd i lokalet. #stoked.

Det høres ut som topp stemning, Fredfades. Hva sier dere, Daniel Herskedal og Hilde Marie Holsen? 

– Jeg liker veldig godt å spille på ukonvensjonelle steder. Slik når man ut til et annet publikum enn det man vanligvis gjør ved å spille på jazzklubber og andre steder med et kjernepublikum for jazzmusikk. Overraskelsesmomentet blant publikum blir større, og den energien man får tilbake på den måten er veldig givende, mener Herskedal.

Les også: Boiler Room inntar Norge – Ukas High Five med Fredfades

– Det er ikkje første gong eg spelar på ein ukonvensjonell stad, og heller ikkje nattklubbar. Eg er så heldig at eg får spele på mange ulike arenaer. Her i Oslo har eg spelt på både Jaeger og Blå. Det er alltid kjekt å få spele på nye arenaer, finne ut kva kvart enkelt rom har å tilby meg som utøvar, korleis resonnerer dei ulike frekvensane, kva stemningar vert innbydd til å ta inn over seg. Ingensted er eit fint lokale, så eg ser fram til å teste ut å spele i det.

– Pass på hva slags musikk du mater ungene med

Oslo Jazzfestival har holdt på de 30 siste årene, etablert seg som en av Norges største jazzfestivaler, og tilbyr en jazzopplevelse uten sidestykke i hovedstaden. Internasjonale og norske jazzstjerner byr på konserter over en hel uke, under festivalen som går i uke 33 hvert år.

Så hvor viktig er det å sette jazzen på kartet i Oslo? Vi starter med deg, Hilde.

– Veldig viktig. Oslo er ein bra kulturby med svært mange dyktige utøvarar, og alltid noko som skjer. Eg tykkjer dei ulike jazzklubbane gjer ein god jobb med å booke såkalla «brei jazz», medan ein i dei ulike undergrunnsmiljøa elles kan finne fleire avartar – støy, fri impro, elektronika osv. Eg trur ikkje det hadde gjort noko om ein hadde utfordra publikum på dei etablerte jazzklubbane med noko av dette, det er mykje spennande som skjer her!

– Jeg mener at det ikke er vits å pushe det på folk noe særlig mer enn det man gjør nå. Jazzen er stor på kulturkartet i Oslo/Norge. Folk arrangerer folkefest på bygda med live jazzmusikere også. Pass heller på hva slags musikk du mater ungene dine med, mener Fredfades.

Til slutt, siden jazz kanskje har det ryktet det har: Hva er det mest dekadente du har gjort i sommer, Fredfades?

– Fikk tips av Cashmere Cat om å dra på Tanoshi i NYC, ble jævla dyrt det. Ikke så godt, da.

Konkurranse! Vi gir bort billetter!

Har du lyst til å dra på Trippeljazz? Årets tripleste kveld? Flott, da gir vi deg muligheten til å utvide jazzhorisonten med tre konserter til prisen av én! Tag en venn i kommentarfeltet eller på Facebook du vil ha med deg, så trekker vi to vinnere som får ta med seg en vennevinner.

Hater du derimot tagging? Send en epost til konkurranse(AT)nd.no, med emnefeltet  «Jeg tror denne jazz-hypen er over til jul». Legg ved navnet til den du vil ha med deg. Lykke til!

 

trippeljazz