9,7 grunner til å få med seg Mapplethorpe+Munch før 29. mai

Denne uken er siste uken av utstillingen Mapplethorpe+Munch, noe som betyr at du:

A) kun har frem til søndag om du vil se utstillingen en gang til

B) kun har frem til søndag om du vil se utstillingen for første gang

C) kun har frem til søndag om du vil fortsette å tviholde på den eventuelle unnskyldningen du har for å ikke ville se utstilingen.

Her er 9,7 gode grunner om du heller mot A eller B eller er åpen for å revurdere den C-innstillingen din.

1: Det er en utstilling med BÅDE Edvard Munch og Robert Mapplethorpe.

2: Du kan ENDELIG opponere mot den amerikanske senatoren Jesse Helms, som i 1989 fikk stoppet en Robert Mapplethorpe-utstilling fordi han ikke synes noe om den «kvalmende obskøniteten» og den «syke kunsten», noe som var med på å få Mapplethorpe på TIMEs liste over «Top 10 persecuted artists» i 2011.

3: Torsdag og fredag har du mulighet til å få med deg HBO-dokumentaren Mapplethorpe: Look at the pictures, som NY Times mente «looks at Mapplethorpe’s pictures and gives them a frame», noe som er litt underlig – all den tid bildene allerede er innrammet? Bonus: Med inngangsbillett får du gratis visning av dokumentaren, og ga se med egne øyne om Mapplethorpes bilder er innrammet eller ikke.

4: Tøyenløftet: Glem det politiske områdeprogrammet som skal løfte Tøyen i forbindelse med at Munchmuseet flytter til Bjørvika. Tenk på ditt eget Tøyenløft. Det løftet du har gitt deg selv om å kanskje få meg deg litt mer interessante ting, og ikke bare oppsøke det fordømte miniflaskemuseet til Christian Ringnes HVER BIDIGE HELG. Nå har du sjansen.

Robert Mapplethorpe.
«Man in Polyestersuit» av Robert Mapplethorpe.

5: Du kan både få et bedre og mer problematisk forhold til et eldre familiemedlem som kjenner til Munch men som ikke kjenner til Mapplethorpe, alt etter som hvor konvensjonell vedkommende er. I verste fall blir det en god historie dere aldri snakker om igjen.

LES OGSÅ: Har Robert Mapplethorpes kinky lærbilder i det hele tatt noe med Edvard Munch å gjøre?

6: Opplev litt av den 17. mai-stemningen du savner ved å se Mapplethorpes «Brian Ridley and Lyle Heeter, 1979», som ifølge Reidar « Deadswan» Engesbak – nettredaktør/ journalist i Blikk, DJ og aktivist – er en «totalt usexy fremstilling av et master/slave-par i lærbunad, komplett med bunadsølv».

7: Opplev litt av den 17. mai-stemningen du savner ved å se en forestilling som setter nasjonalskatten Edvard Munch i en homoerotisk kontekst.

8: Gjør som kunst-connoisseur og gladgutt Sylvester Stallone: Ta del i den verdenomspennende kulturelle bevegelsen som er artselfies. Hvor bedre å utfordre de ridige Instagram-reglene enn foran et av Robert Mapplethorpes kinky lærbilder?

Checking out the in Atlanta Georgia very inspiring much more to follow

A photo posted by Sly Stallone (@officialslystallone) on

9: Nevnte vi at HBO-dokumentaren Mapplethorpe: Look At the Pictures vises torsdag og fredag 18:30, når museet holder åpent til 21:00? I tillegg (og i det fine været) ruller Stockfleths ut en bar på terrassen.

0,7: Dette er egentlig ikke en fullgod grunn, men KOM IGJEN, A. Det kan umulig skade.

Mapplethorpe+Munch vises på Munchmuseet helt frem til 29.05.16.