Lemur

Drikkepress: En guide til hvordan komme seg unna

I TNS Gallups Helsepolitiske barometer for 2016 kommer det frem at 57 prosent av de spurte mener at det «for mye drikkepress i norsk drikkekultur». Dette er altså tall som gjelder overalt og hele tiden, og i disse maitider kan man bare tenke seg hvordan det er i et avgrenset området som russebussen eller en avgrenset tidsperiode som russetiden.

Drikkepress er i seg selv ganske absurde greier, så derfor, i tilfelle du kommer til å trenge det: Her er noen semi-absurde måter å snu en allerede absurd situasjon til noe helt annet.

Simuler buss-scenen fra Speed (1994):

Fortell rolig at det er en bombe ombord, som kommer til å gå av hvis bussen kjører over 80 kilometer i timen eller under 50. Lev deg inn i rollen til Sandra Bullock, ta over rattet og manøvrer bussen gjennom livsfarlige situasjoner. Få gjerne den i bussen som ligner mest på Keanu Reeves til å forsøk å deaktivere det du mener er en bombe under bussen. Kjør til du går tom for bensin, og pris deg lykkelig for at de de andre passasjerene fikke noe annet å tenke på.

LES OGSÅ: Et forsvar for sober omtale av sobert uteliv

Kle deg ut som russebussinteriør:

Gå i ett med omgivelsene! Kle deg ut som en hvit skaisofa, en halvferdig «bar», eller tak-spotter med dimmere. Ja, ølsøl på deg kan forekomme, men dette er ikke sannsynligvis ikke ment som drikkepress.

Bli app-gründer:

Skal man lykkes i tech-bransjen er det eneste som gjelder knallhard jobbing. Konkurransen er beinhard, selv i et lite land som Norge. Får du en genial idé til en app i løpet av videregående, burde du satse hardt. Hvis ideen virkelig er genial venter støtte fra Inovasjon Norge, du blir med i et start up-kollektiv, har et lengre opphold i Silicon Valley for å lære av de store gutta. Med et sånt prosjekt på gang har du ikke tid til å bli tilbudt alkohol mot din vilje, vettu.

LES OGSÅ: Intervju med den alkoholfrie ølen Stig

Vær gravid:

Ingen vil presse en gravid kvinne til å drikke alkohol. Og vi skriver 2016, så det er nok ingen som vil presse en gravid mann heller.

Brygg ditt eget alkoholfrie øl:

Det er helt normalt å brygge sitt eget øl om dagen. Ingen andre enn deg og den allierte bryggenørdevennen din trenger å vite at lager’n er alkoholfri.

LES OGSÅ: 5 uansvarlige, historiske russeknuter som ble forbudt

Kle deg ut som Fredrik Solvang fra Dagsnytt Atten:

Med dine gudbenådede retoriske evner, ubestemmelige alder og fyldige øyenbryn, er det ingen som våger å begi seg ut i diskusjon med deg om hvorvidt du skal drikke alkohol eller ikke.

Kle deg ut som en lemur:

Ingen orker å omgås fulle lemurer. Selv ikke russ. Selv ikke lemurer!

LES OGSÅ: Hold av dansegulvet til måteholdsfolket