Schloss
Marie-Alix Isdahl Voisin og Ida Ekblad åpner galleriet Schloss. Foto: Jakob Landvik

I dag åpner Ida Ekblad og Marie-Alix Isdahl Voisins nye galleri SCHLOSS

«How to cut your throat and smile»
Andreas Dobler, Urban Zellweger, Flavio Merlo & Ben Rosenthal, Linda Semadeni, Miriam Leonardi, Liz Craft,  Maggie Lee og Theodor Kittelsen.
Kl 19:00, Kirkegårdsgata 14, Oslo

NATT&DAGs kjære eks-sjefsredaktør, Marie-Alix Isdahl Voisin, trer nå inn i galleriverdenen med kunstner Ida Ekblad. Fredag åpner det nye Oslo-galleriet SCHLOSS.

Noen fikk kanskje med seg føråpningen med Loretta Fahrenholz  for en tid tilbake, men nå åpner altså SCHLOSS (garasje)dørene sine for hvermannsen og kulturpakket. Galleriet er inntil videre kunstnerdrevet og kommer etter sigende til å fokusere mer på den internasjonale kunstscenen, enn den norske.

LES OGSÅ: – Kunstutviklingen i Oslo er alvorlig

Det blir en miks av ung og gammel, pensel og laser og alt i mellom. For selv om det på overflaten kan minne om et galleri, ønsker initiativtakerne  å holde stedet mer fleksibelt med tanke på  innhold. Uten å avsløre for mye, er det altså ikke bare kunst som vises frem noe som er fint.

Til åpningsutstillingen er det planlagt å dytte en haug sveitsiske kunstnere inn i lokalet, i tillegg til to ikke-sveitsere. Et par av navnene er tidligere blitt vist her i byen, på galleriet 1857 (Zellweger og Leonardi). Spesielt morsomt blir det å se de psykedeliske sci fi-maleriene til en viss Andreas Dobler. Kort oppsummert forlot han kunstscenen, sa nei til store gallerister, levde et omstreifende liv for så å returnere flere tiår senere. Myten skal også ha det til at han en gang ytret at han var for pen til å være en maler. Morsomt.

Uansett, dette blir bra!

X