Valkyrien Allstars-konsert på lørdag: Fra de rødmussede nesene nede på Valka, til klin gærne realfagstudenter

På samme måte som Valkyrien Pub er en institusjon blant byens brune buler, er Valkyrien Allstars en institusjon i moderne folkemusikk. Vi tar det for gitt at bandet er oppkalt etter «Valka» i Majorstuakrysset, og det alene er mad respekt. Skulle du fremdeles være i tvil kan vi minne om at bandet er ansvarlig for denne legendariske Dagbladet-overskriften: «Valkyrien Allstars har sluttet å spille sin store hit på konsertene. Da en fan reagerte på Facebook svarte bandet med å kalle ham en kuk».

At folkemusikere er de ekte rockestjernene er noe alle vet, og Valkyrien Allstars er også et mye kulere liveband enn den fordomsfulle hardingfelehater skulle tro. Siden den selvtitulerte debuten fra 2007 – som ble nominert til Spellemann og solgte til platina – har bandet spilt opp til fest land og strand rundt, på alt fra grendehus til store festivalscener.

Til UiO-festivalen kommer de til å spille hits fra sitt fjerde album, Farvel slekt og venner (også Spellemannsnominert), som i større grad enn tidligere utgivelser kombinerer det moderne, egenkomponerte med det tradisjonelle. Her blir det altså noe for alle og enhver, fra de rødmussede nesene nede på Valka, til klin gærne realfagstudenter.

Valkyrien Allstars spiller på Georg Sverdrups hus, vestibylen, lørdag 23.april, 15.30​.

X