– Norske fanger isoleres unødvendig

Hele 3/4 av selvmordene i norske fengsler skjer under varetektsfengsling. Mange av de som sitter i varetekt er helt eller delvis isolert. – Det er selvfølgelig sammensatte årsaker til at de fleste selvmord skjer i denne perioden, men dersom et menneskes livssituasjon er håpløs blir den i hvert fall ikke mindre håpløs dersom man i tillegg isoleres fra menneskelig kontakt, sier Thomas Horn ved Institutt for offentlig rett ved Universitetet i Oslo.  Løse antakelser Å være underlagt full isolasjon i norske fengsler innebærer at man er avskåret fra sosial kontakt 23 timer i døgnet. Fordi isolasjon regnes som en stor påkjenning for […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X