Mina Gerhardsen er «Årets verste stemme» ifølge NATT&DAGs lesere

Mina Gerhardsen, generalsekretæren i Actis – Rusfeltets samarbeidsorganisasjon, vant prisen for Årets verste stemme under Osloprisen 2015. Hun var nominert sammen med PR-byrået Trigger og IslamNets Fahad Qureshi, og etter at folkets stemmeer var talt opp var det altså Gerhardsen som kunne kalle seg Årets verste stemme 2015.

NATT&DAG nominerte, og i nominasjonsteksten kunne man blant annet lese dette:

«Som generalsekretær for «rusfeltets samarbeidsorgan» Actis, bør hun bidra til god, kunnskapsbasert debatt. Men Mina Gerhardsen later hverken til å være interessert i kunnskap eller debatt i det hele tatt. Istedenfor å være åpen for å diskutere rusdebattens forskjellige aspekter på alle premisser, velger hun å være feltets minst forsonende og nysgjerrige.

Actis’ generalsekretær er en forkjemper for at samfunnsdebatten om rus kun skal foregå innenfor visse, tradisjonelle rammer. Gjennom denne holdningen forsterkes de steile frontene i den norske samfunnsdebatten om rus, som fremdeles befinner seg på et irriterende lavt nivå.»

Les også: Her er vinnerne av årets beste film, musikk og stemme!

Mina Gerhardsen og vår egen ruskommentator Jon Olsen har tidligere debattert ivrig på ND.no. Olsen har blant annet kritisert Actis for å posisjonere seg på den ytterste fløy i rusdebatten, mens Gerhardsen har ment at Olsen maler fanden på veggen.

Les også: Her er vinnerne av Osloprisen 2015!

Gerhardsen har ikke bare vunnet prisen for Årets verste stemme, 18. januar stakk hun også av med Ut av tåka-prisen, for «pågangsmot, engasjement og innsats innen forebyggende arbeid knyttet til cannabisbruk».

NATT&DAG gratulerer!

Vi forsøkte å få en kommentar fra Mina Gerhardsen og Actis, men det ønsket de ikke å gi.

X