Podcast-alarm: Tre humorister i ny by

Ny podcast tar NATT&DAGs high five-redaksjon med storm.

b
a

I dag: Den rykende ferske podcasten Gutta som flytta til Oslo.
Hvem: Humorister og podcast-fenomener Sverre Magnus Mørk (oppdratt på eget ansvar), Vegar Tryggeseid (vet det selv) og Tom Erik Paulsen (broen til Eddi Eidsvåg) (med gjest Amir Asgharnejad i første podcast-episode).
Hvorfor? Den første absurdhumorpodcasten spilt inn utenfor Møre?

Gratulerer med ny podcast på Humornieu. Dette var gildt. Hva kan lytterne forvente seg?

– Podkasten handler om at vi er innflyttere i Oslo, og vi tror det er verdifullt med innflytterperspektiv. Slik som Frode Kyvåg kom inn i Oslo og startet Norway Cup. Ingen Oslo-borgere hadde før tenkt at det var mulig med Norway Cup. Nå tror nesten alle det er mulig.

Hvorfor podcast?

– Det er verdifullt med podkast. Kan bli bra med lyd, men kan også bli lovlig høyt volum. Slik som med Serial. Hadde for høy lyd. Men det kan være grusomt masete. Vet ikke. The Jinx er også en podkast. Bob Durst sitter nå i fengsel.

Hvorfor Oslo?

– Oslo er akkurat passe stor, akkurat passe liten. Det er mer å tilby innen kultur enn andre steder. Samtidig er det litt lett å forsvinne. Men hvis man bor i liten by, er det sånn bygdemonsteret, alle kjenner alle. Kan bli kvelende. Litt greit å kunne forsvinne litt av og til. Oslo er faktisk ganske liten sett i verdenssammenheng. I England hadde Oslo vært på størrelse med Southampton, kanskje mindre. Den globale lekekassen?

Hva synes dere om Oslo foreløpig?

– Minner mistenkelig mye om Southampton.

Hva er drømmebyen?

– En liten solby. Solbriller hele året og årets første utepils i januar-februar. Luksus! Luksus under ansvar.

Drømmejobben?

– Hadde en slik jobb en gang. Men den ble tatt fra oss. Haha, var frekt! Men misforstå oss rett, ikke ett vondt ord om drømmejobber.

Hvis dere kunne slettet én film fra hukommelsen så dere kunne ha sett den på nytt for første gang – hvilken film?

– En gåtefilm. Viktig å få gåten på nytt uten svar.

Hindenburg

Hindenburg brenner! Foto: Wikimedia

Hva synes dere er historiens mest tragikomiske øyeblikk?

– Haha, Hindenberg-ulykken. Men: Liv gikk tapt. Vår far var den første som døde i Hinderberg-ulykken. Feil sted til rett tid. Vår mor overlevde fem år senere.

Hva tenker dere om at alle på Håndballandslaget er etnisk norske?

– Her har håndballgjengen noe å lære av Oscar i USA. Syns det er frekt. Man vinner rett og slett ikke VM med bare etnisk hvite uten å få høre om det på banketten. Noen velvalgte gloser kunne kommet med der.

Favorittduppeditt?

– Kramer fra Seinfeld? Eller de nye Tame Impala-konserten?? Spør oss for 5 år siden og vi ville svart noe annet, eller noe med Janet Jackson. Hun er død nå.