Aftenposten svarer: – Flott at Kirsebom er så engasjert i journalistikken vår

Aftenpostens nyhetsredaktør Håkon Borud er ikke enig i at Aftenposten er dobbeltmoralske i sin dekning av både spiseforstyrrelser og slanketips.

b
a

Håkon Borud er nyhetsredaktør i Aftenposten.

Dette innlegget er et svar på denne kommentaren: – Aftenposten driver farlig dobbeltkommunikasjon

Jeg synes det er flott at Kirsebom er så engasjert i Aftenpostens journalistikk, og synes det er hyggelig at hun mener vår debattside for unge er viktig. Kirsebom har selvfølgelig helt rett i at det følger et stort ansvar med å ha en egen debattseksjon for ungdommer, og det ansvaret er vi oss bevisst.

Jeg ønsker all debatt om vår journalistikk velkommen, men det betyr ikke at jeg denne gang er enig i kritikken. Vi dobbeltkommuniserer ikke, og dobbeltmoralsk kan det neppe være å ha ulike typer journalistikk i våre produkter.

Skal man følge Kirseboms logikk kan Aftenposten ikke skrive om moter fordi enkelte ungdommer skriver om motepress. Vi kan ikke skrive forbrukerøkonomi om pensjonsordninger fordi enkelte som nærmer seg pensjonsalderen skriver om hvordan de blir presset ut av arbeidslivet. Vi kan ikke skrive om ulike utdanningsvalg fordi ungdom skriver om karakterpress, osv, osv.

Aftenposten har omtrent 1,3 millioner daglige lesere, og hos oss skal alle finne solid, gjennomarbeidet journalistikk som engasjerer og gleder. Det betyr mange former for journalistikk innenfor mange genre. Vi er opptatt av å hvordan Aftenpostens journalistikk mottas, og i så måte er Kirseboms kritikk en påminnelse om hvor viktig det er å vise aktsomhet i vårt arbeid. Jeg tror imidlertid Kirsebom undervurderer ungdommen når hun nå uttrykker sin bekymring. Jeg tror de aller fleste av våre unge lesere ser forskjell på et leserinnlegg på Si-D og en redaksjonell nyhetssak.