Radikal nostalgi: To av de største innovatørene de siste hundre og femti årene er fanget i en selvmotsigelse

SELV OM BERGEN Filharmoniske Orkester er 250 år ungt og har fokus på å spille mye ny og aktuell musikk, har du i høst mulighet til å høre begge to i ett og samme konsertprogram. Ungt og eldre – hånd i hånd. Dandyen, poeten og kunstkritikeren Charles Baudelaire skriver et sted at «det å kalle seg romantiker, men samtidig ha blikket systematisk rettet mot fortiden er å motsi seg selv». Baudelaire, kjent for å ha coina begrepet modernitet, mener at en sann romantiker heller enn å glorifisere fortiden må se fremover og lage kunst som passer til samtiden. På tross av […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X