– En litteraturfestival for folk som ikke nødvendigvis er litteraturinteresserte

Litteraturfestivalen PULF vil appellere til «Den nye generasjonen og deres kulturuttrykk». Og til neste år spiller Knausgård-bandet!

b
a

Torsdag arrangerer Cappelen Damm Pop Up Litteraturfestival (PULF) på Den hvite boksen i Oslo. På programmet står navn som Erlend Loe, Bård Torgersen og Claus Lundekvam, i tillegg til minikonsert med Sandra Kolstad.

Men hva er egentlig «pop up» med denne festivalen, arrangør Tonje Skjervold fra Cappelen Damm?

– Altså, det er jo en flott markedsføringsgimmik. Helt innafor, ettersom vi vanligvis har arrangementer på huset.

Hva skiller det fra en helt vanlig litteraturfestival?

– Vi har prøvd å tenke at dette skal være interessant for folk som anser seg selv for å være kulturinteresserte, men ikke nødvendigvis utpreget litteraturinteresserte. Det blir en variert blanding av debatter, opplesning og musikk, og en fantastisk mulighet til å øke din kulturelle kapital på svært kort tid. 20 bra folk skal på scenen i løpet av to og en halv time.

Blant annet står spørsmålet «Klarer dagens anmeldere og kommentatorer å fange opp referansene og «tonen» den nye generasjonens kulturuttrykk?» på agendaen. Hvem er den nye generasjonen og hva er deres kulturuttrykk?

– Hoho, det kan jeg ikke avsløre. Kom på festival, så får du svaret!

PULF prøver hvertfall iherdig å fange opp «tonen», med «pop up»-prefiks, Humornieu-sketsjer og programposten «Fra Loe til LOL»?

– Ja, og nå er vi sykt fornøyde med at det toppes med en forhåndsomtale i NATT&DAG ;)

Hva skulle dere gjerne hatt på programmet, som ikke er der?

– Emma Clare.

Regner med dere prøvde å booke forfatterbandet Lemen? Hvor mye tar de for spillejobber nå?

– Ryktet forteller at Knausgård og hans bror Yngve er gira på å spille, så la oss håpe at det er innafor til neste års budsjett.