Thomas Aslaksen går solo – resultatet av et mangeårig trommis-mindreverdighetskompleks?

Jonas Alaska-, Thom Hell- og Pow Pow-trommisen gir i dag ut sin første låt, «I Didn’t Know», under navnet Suprastate. Men hva skal han kle seg ut som på Halloween? Og hvem gir best julegaver av Alaska og Hell?

b
a

Er dette resultatet av et mangeårig trommis-mindreverdighetskompleks?

– Det kan man kanskje si! Selv om jeg har kunnet påvirke musikken i de fleste prosjektene jeg har spilt i, følte jeg det var på tide å gjøre noe helt eget. Jeg har alltid laget musikk på dataen. Låta jeg gir ut nå, lagde jeg første skisse av for 7-8 år siden. Det skal sies at jeg har fått god hjelp fra gutta i Pow Pow. Det er ikke midi-synther du hører. Det er gamle analoge sythesizere fra 70-tallet.

Hvorfor Suprastate? Hyllest til skomerket? Toyota Supra? Eller noe statsvitenskap-greier?

– Jeg leste Arthur Koestlers bok Arrival And Departure for mange år siden hvor han bruker «supra-world state» i en statsvitenskapelig sammenheng. Jeg likte hvordan supra og state låt sammen. That’s it.

Les også: 90-talls-nostalgisk musikkvideo fra Jonas Alaska

Ser bra ut på pressebildet! Du ville snakke om mote i dette intervjuet?

– Takk! Snakker gjerne om mote. (Var egentlig mest for å få deg interessert i å gjøre et intervju. Funka gitt.) Har prøvd meg som AD her, med god hjelp fra Kristoffer Myhre på foto. Har alltid likt koblingen mellom fashion og musikk. David Bowie for eksempel! Rå dude på plate og på bilde. Jeg jobber også som butikksjef for JohnnyLove på Paleet i Oslo og har fått innblikk i hvordan en kolleksjon blir til. Det minner mye om det å lage musikk.

Hva skal du kle deg ut som på Halloween?

– Jeg skal på fjellet den helgen. Så kostymet blir full Bergans-outfit. Skummelt nok, for så vidt.

Du ville også snakke om «noise og popmusikk» – hva vil du si om det?

– I 2007 gav jeg ut en CD-R som Suprastate. Det var ren noise. Jeg tror det kommer mer av den type musikk fra meg i fremtiden. Jeg vil at dette prosjektet skal være annerledes. Den neste sangen jeg jobber med er en 6 minutter lang instrumental-låt for eksempel, men jeg har også et par skisser til nye pop-låter.

Les også: Anmeldelse: Pow Pow – The Last Days on Earth

Hvordan føles det å ha lysere stemme enn kjæresten sin?

– Hahaha! Vel, jeg booka Linnea fordi hun har så mørk og flott stemme, så syntes vi det var kult at jeg synger lyst og hun mørkt.

Ikke lenge til jul nå! Hva ønsker du deg?

– Jeg ønsker meg et nytt lydkort, en SM57-mikrofon og fred på jorden.

Hva tror du du får av Jonas Alaska i år?

– Kanskje et nytt lydkort eller en mikrofon?

Hvem gir best julegaver av Jonas Alaska og Thom Hell?

– Jonas, uten tvil. I fjor fikk jeg In Utero på vinyl og Nirvana t-shirt! Av Thom fikk jeg en hjemmemekka CD-R med jule-kåseri på kristiansandsdialekt.