4 minutter med Tinashe i solsteika på Stavernfestivalen

Selv når Tinashe lager EP-er på pikerommet har hun hele verden under tommelen sin. Vi møtte RnB-prinsessen i en liten kystby i Norge.

b
a

Så! Besøket på Stavernfestivalen er ditt andre i Norge på 6 måneder?

– Ja! Jeg er glad for å være tilbake. Det er varmere nå.

Hvordan likte du deg forrige gang du var her?

– Jeg elsket faktisk Oslo, det var en av favorittdestinasjonene mine på hele turneen. Jeg elsket det virkelig.

Siden forrige gang har du sluppet en hjemmesnekret EP. Hva var hovedforskjellen mellom å jobbe med EP-en «Amethyst» og albumet «Aquarius», som var en utgivelse på et stort plateselskap?

– Det ga meg en mulighet til gi ut musikken mye raskere. Det var noe jeg gjorde på soverommet mitt i løpet av en tre-ukers periode. Det var deilig å være i stand til å gjøre noe uten å måtte gå igjennom plateselskapet, all mixingen og alt det andre uvesentlige som følger med å lage et album. Det var egentlig bare et eventyr i en upresset situasjon.

Den eneste gjesten din på EP-en er Iamsu!. Hvordan var det å jobbe med ham?

– Iamsu! er en jeg har vært fan av lenge. Han er fra Bay Area, California og jeg bor også i vest. Han lagde beaten, og det var derfor jeg ville at han skulle bli med på låta.

Hva er det neste som skjer for deg nå?

– Jeg spiller på Wireless-festivalen i London i morgen, og når jeg kommer tilbake til USA skal jeg turnere med Nicki Minaj gjennom hele sommeren. I tillegg jobber jeg med mitt nye album. Vi mixer det nå, så forhåpentligvis har jeg et nytt album ute innen året er omme.

Intervjuet fortsetter etter videoen.

I fjor spilte Bob Dylan på Stavern-festivalen..

– Oh, really?

Ja, det er et klipp av deg på Youtube hvor du er liten og synger på bursdagsselskapet hans?

– Det var faktisk en film som jeg tror han skrev. Den het «Masked and Anonymous». Det var ikke en stor film eller noe, men han spilte også i den. Jeg spilte en jente som skulle komme å synge for ham, jeg var vel 8 eller 9. Det var utrolig kult, han er jo en legende.

Intervjuet fortsetter etter videoen.

Et par kjappe spørsmål på slutten: Hva er favorittmaten din?

– French Fries.

Favorittdrink?

– Hmmm.. Antakeligvis tranbærjuice.

Jeg trodde det var rødvin?

– Haha, jeg skulle til å si det, men i dag er det tranbærjuice. Forskjellige fruktdrinker for forskjellige dager.

Favorrittreisemål?

– Så langt må det være Dubai.

Jasså?

– Ja, det er utrolig gøy der. Det er som å være på ferie selv om man jobber. Det er masse strender der og alle lever så ekstravagant. Jeg følte meg som en dronning.

Favorittdyr?

– Katt. Jeg føler jeg kan relatere til personligheten deres.

Sjekk ut albumet Aquarius på Spotify, samt alle hennes mixtaper og EP-er ved å rote deg igjennom nettjungelen. 

Tinashe