NATT&DAG anbefaler: Per Inge Bjørlos nye utstilling

En av landets fremste kunstner stiller nå ut hos Gerhardsen Gerner.

b
a

Per Inge Bjørlo er en pionér i norsk kunstliv, både når det gjelder grafikk og installasjonskunst, og en av våre personlige favoritter. Dønn ærlig, personlig, upretensiøs, usentimental og sjelden talentfull.

En kunstner vi er temmelig sikre på kommer til å skrive seg tungt inn i norsk kunsthistorie.

Dette blir bra. Garantert.

Teksten fortsetter under bildet.

bjørlo_10Bjørlos kunstnerskap er preget av et uttalt livsalvor. I stort format vektlegger han det fysiske og sanselige i verket, det handler om lidelse, smerte, redsel og blytunge materialer.

Installasjonen “Indre Rom I” som Bjørlo viste på Henie Onstad Kunstsenter i 1984, er et av nyere norsk kunsthistories mest myteomspunnede verker, regnes som en av de første installasjonene laget i Norge, og ble kåret til et av Morgenbladets 12 viktigste kunstverk Fylt til randen av sterkt luktende gummimaterialer, satte verket tonen for det videre kunstnerskapet og regnes idag som gjennombruddet for den norske installasjonskunsten.

Utstillingen «Vekta av Lunge og Kråkelyd» vises på Gerhardsen Gerner, fra 13 mai til 28 juni.