Vinn Beglomeg-parfymen: – Den lukter mellomkrigstid, snipp og frijazz på klubbsju

…og er laget av ekstrakt av Oslonoia, pulver fra avdøde danseben og pretensiøs ungdomskjertel.

b
a

Svar på spørsmålet nederst i saken for å vinne et eksemplar.

Beglomeg tar lanseringstyren ved hornene, eller kanskje ved kinnene og i halsen, smører den inn med godlukt, i forbindelse med singelslipp av låta «Eau de Cologne». Hva er greia med det, Beglomeg?

– Verden lukter i utgangspunktet så rart. En nesens åpenbaring ble oss gitt. En slange steg ned til oss og sa: “Nasusfantamister jeg bringer ord om en bedre tid. Der alle innhylles i et lett slør av neroli og sandaltre på varm hud. Vi vil være med dere alle dager inntil flaskens ende.”

Hva er parfymen laget av?

– Tårene fra bedehuspoetens onde øye. Edelveis. Hårvann fra den gyldne brønn. Ekstrakt av Oslonoia. Pulver fra avdøde danseben. Pretensiøs ungdomskjertel. Tinktur av morgensol og svimegang. Baklommepepsi fra 50 år gamle hestehalemenn. LSD og sed. Rituelt foredlede dråper fra intersfæriske utskeielser. Fra gulvet, det siste du husker, til oppvåkningen ved lysets kilde og frelsen.

Hva lukter den?

– Den lukter mellomkrigstid, snipp og frijazz på klubbsju. Bensin og potetkjeller. Myrra, vannliljer og nylonstrømper. Morgendagens lukt i dag.

Hvilke anledninger passer parfymen for?

– Etter barberingen på søndagskvelden. Og hver torsdag efter fullmaane. En stille stund med ballongglass av plommer og bær. Peisen gløder fremfor en og langt der bak høres livets sang. Livets klang i all sin forsiktighet.

Andre bruksområder? Kan den drikkes?

– Å neineinei. Om ikke stemmen skulle være høy nok sier vi atter en gang: nei. Den bør ikke drikkes, selv om den innholder en del alkohol. Vi blir skikkelig sure om du drikker den. Vi har jobbet skikkelig hardt med dette. Fin som luktesalt da.

Bortsett fra parfymen, hva er deres yndlingslukt?

– Grønn skjorte, tøymykner, innerøyking og medisiner.

Selvsagt. For å vinne parfyme, svar på følgende spørsmål i kommentarfeltet: Hvilket instrument spiller Sgt. Eugene Tackleberry i Politiskolen-filmene? Første som svarer riktig vinner. Mmmmmmmmmmmmmm.

Se videoen til «Eau de Cologne» HER.

Se video av at Beglomeg-frontmann Raymond Hauger deler ut pris på Osloprisen under. OBS! Deler ikke ut pris på vanlig måte!