Nytt meisterverk fra Linni Meister

I dag slipper Linni Meister sin nye låt #nofilter, som hun kaller den første «ordentlige» singelen sin. Når du hører låta er det nesten så du kjenner russebussene rulle forbi utenfor huset ditt, og du kan levende forestille deg å høre denne i bakgrunnen når du ligger og spyr utenfor afterski i Hemsedal. Og det er akkurat der Linni selv håper at låten blir best mottatt.

Sist NATT&DAG snakket med Linni Meister var det den famøse «Survivor»-videoen som fungerte som aktualitetsknagg for dette nydelige NATT&DAG-coveret:

IMG_4644

Coveret har hun hengende på skryteveggen på soverommet hjemme. Hun kaller hele prosjektet med Destiny’s Child-coverlåten og den tilhørende videoen fra 2007 for Christer Falcks «Meister-verk».

– Christer ville selvsagt ha mest mulig oppmerksomhet rundt Robinson, det vil han alltid. Det var helt ute. Han ville at vi skulle lage en cover av «Survivor»,  men jeg mente at den var i helt feil toneleie for min lyse stemme – jeg kan ikke synge som Beyoncé, liksom. Men det syntes han var dødsmorsomt, for da kom den til å få terningkast 1 overalt og da ville ekstra mange legge merke til den. Jo mer snakkis den blir, jo mer oppmerksomhet får Robinson. Så hele greia handlet egentlig ikke om at jeg skulle bli artist. Det var et PR-stunt, og det gikk over all forventning.

Linni Meister – «Survivor»

– Perez Hilton nevnte den til og med på bloggen sin, og den fikk terningkast 1. Så Christer fikk det som han ville, mens jeg var litt sånn 19 år og eh… Det var ikke sånn «dette er drømmen min, det er dette jeg skal bli, dette er min første singel», da hadde jeg sikkert blitt skikkelig lei meg. 

Du har også gitt ut låten «My Ass»
– Det var også med Christer Falck. Han hadde blitt sykt uvenner med Lene Alexandra, også, så da brukte han meg som en slags hevngreie mot henne. Jeg husker at de skrudde stemmen min enda lysere enn jeg faktisk sang. 

Føler du at tematikken i musikken har endret seg nå som du er blitt litt eldre?
– Ja, den har endret seg. Dette [#nofilter] er jo noe jeg står for og liker selv, i motsetning til «My Ass» som var en parodi på «My Boobs Are Okay» som Christer ga ut med Lene Alexandra

Hva er budskapet i [#nofilter]?
– Greia er at den er ment for festglade mennesker, blant annet russen, det er derfor vi gir den ut nå, det er veldig sånn russepreg over låten, og litt afterski. Og sommerlåt. Men budskapet er liksom en hilsen til alle de som leker deilige på Insta.

– Det er så lol med jenter som bare skal ta bilde foran en bygning i Dubai og skriver at de bare eeelsker den bygningen, også står de med hele ræva til.

insta_dubai_screenshot

Bruker du filter på bildene dine på instagram?
– Jeg elsker sånn fargefilter på instagram, Valencia eller Rise. Det synes jeg er innafor, men jeg synes ikke det er innafor med folk som har retusjert seg selv tynnere og sånt–  det synes jeg bare er helt tragisk. Det er jævlig dårlig overfor yngre fans. Jeg skjønner ikke at det er mulig, jeg blir så provosert.

Insta-dilemma: aldri mer filter, eller Kelvin på alle bilder (schtøggeste filteret)?
– Aldri mer filter. Det kan jo være fint lys, ute og sånn i sola. Kelvin er litt sånn hello, yellow. Jeg er liksom ikke keen på å se ut som en av karakterene i Simpsons resten av livet.

Hva tror du kritikerne kommer til å si om låta?
– Det kommer jo litt an på hvem som er kritikerne, ikke sant.

Vet du hvem Stein Østbø er?
– Ja! Det er på grunn av han derre Staysman.

Hva tror du han kommer til å si?
– Uansett om Stein Østbø gir den terningkast 1, 2, 3, 4, 5 eller 6, tror jeg han kommer til å stå på badet for seg selv og bare NO FILTER! Spesielt når den saksofon-beaten kommer. Da tror jeg han kommer til å spille luftsaksofon.

– Men det er jo litt komisk da, at det virker som om musikkanmelderne står så langt fra folket. Noen ganger kan det virke som om man må hete Vaular eller Kurt Nilsen for å seksere her til lands.

Synes du det er viktig med gode, kvinnelige rollemodeller i musikkbransjen?
– Jeg synes det er veldig viktig å ha gode rollemodeller sånn generelt, ikke bare når det gjelder musikkbransjen. Jeg synes at hvis man først er en profilert person – uansett hvem du er og hva du gjør, er det veldig viktig, som moren min lærte meg før hun forsvant, å bare være deg selv, uansett hva. Så får det være opp til folk å bare take it or leave it. Utgir du deg for å være en du ikke er, så blir det bare så juks, det blir falsk virkelighet.

Er du feminist?
– Jeg er mer opptatt av at folk skal stå for den de er og være seg selv, uavhengig av hvilket kjønn de er.

Har du hørt om Bechdel-testen?
– Bechdel? Ehh nei?

Det er en test som opprinnelig ble laget for å finne ut om film har god kjønnsbalanse eller ikke, og nå har det blitt laget en lignende test for musikk. Tror du låta di kommer til å bestå testen?
– Ingen anelse! Haha!

Vi tester! Punkt én: Låten skal ha minst én frontperson som identifiserer seg som kvinne. Kvinnen må opptre som seg selv eller gestalte en kvinnelig karakter.
– Eh, da blir jeg litt sånn, altså, jeg er en karakter, jeg synger egentlig ikke om meg selv i sangen. Så sånn sett høres det ikke helt ut som den består.

Jojo, det er jo du som er frontfiguren, du er jo en kvinnelig frontfigur.
– Ja, det er jeg.

Så da har du bestått første punkt. Punkt to: Handler teksten om deg selv, en annen kvinne og/eller et kvinnelig publikum?
– To av tingene, et kvinnelig publikum og en annen, kanskje bittelitt meg selv.

Punkt tre: Er temaet i teksten basert på noe annet enn en mann?
– Ja. Definitivt.

Da har den jo bestått da!
– Jess, det må vi ta knuckles på.

Vi fistbumper, og så går brannalarmen. Too hot to handle.

Linni_selfie
Jævla babe byline: Malin Kulseth

Hør hele #nofilter her!

X