Foto: Christian Belgaux

Kenneth Engebretsens topp åtte ting å gjøre i Groruddalen

1: Hva med en pusher-maraton? Du kunne fått et dagskort, en tier med brus, en tier med hasj og en digitalvekt og hele dagen på deg. Jeg garanterer du ikke ville blitt tatt. Eller neida…

2: Du må på Stovnersenteret, det er mye historie der. Og stallen ved siden av, med hestene! Hils på geita Egil, han har Stovner i blodet. Alle er livredd ham! Ta med kidsa og ri på dvergponnier.

3: Er det OK med litt reklame? Du må på Stop & Go på Kalbakken, asiatisk mat. Det skjer ikke mye på Kalbakken, der er det rolig. Du trenger ikke legge fra deg vekta engang når du skal dit.

4: Dra til Haugenstua og se den overprisa lampa! Skandinavias største lampe eller hva det er? Se hva de har brukt penga på! Tenk å være så skada! Og du må oppleve et strømbrudd på Haugenstua. Kan du tro at alt går på samme greia? Strømmen går i alle blokkene! Det er helt sant!

LES OGSÅ intervjuet med Kenneth Engebretsen her.

 

5: Hvis Fossumklubben og Haugenstuaklubben fortsatt var åpne skulle du dratt dit. Der vokste vi opp, i hvert fall.

6: Stemmerudvannet må du ta deg en tur til. Og Lutvann rett oppe her. Det er jævlig mye skog her òg! Ta deg en tur i skog og mark og hils på folk! Ta en løpetur i marka. Shout out til Jan Bøhler.

7: Kom innom meg på Tveita og se på en av Norges eldste hip hop-graffitier nedi veien her, «Ready to battle» fra 1984. Fra første året, og står fortsatt! Jeg drev ikke med de tingene der sjøl. Du skal se underskriften min, så skjønner du at det ikke var noen karriere for meg der, ass! Snakk om å ødelegge for taggera! Da er du god, når du klarer å gi et tagging dårlig rykte.

8: Og hvis vi kunne slått tilbake tida tjue år så skulle du gått på senteret her og hilst på Jan Kvalen, han var sentervakt på Tveita senter. Alle sto rundt ham og hørte på historiene hans. Han låste aldri døren, inntil de svenskene løp inn i leiligheten og skøyt’n. «Du låser ikke døren, nei? Åja!»

Hva inspirerte Kenneth Engebretsen til å bli rapper?

 
X