Han forsker på om øl er sunt – kun for at nettavisene skal dele i sosiale medier

Han har blant annet forsket på at øl med gutta er sunt, at hjemmelekser kan føre til hjerneskade og at rødhårede kvinner er kåtere enn andre kvinner.

b
a

Bedrifter ønsker å være synlige på nettet, og dermed åpner det seg opp nye yrker for folk som er flinke i sosiale medier. «Yrket ditt» er spalten hvor NATT&DAG gjør et fiktivt intervju med en slik yrkesklasse, så du kan vite om du skal velge nettopp det som levevei.

Hvem er du?

– Jeg er en forsker som kun forsker på ting som er delbart på sosiale medier. Tanken er at min forskning skal åpne for at nettaviser og andre medier skal oppfordre til å dele saken. «Del denne med en venn som liker farger!» for eksempel. På den måten får jeg spredd forskningen min.

Fortell litt om du har forsket på i det siste.

– I fjor forsket jeg i en lengre periode på at «en øl med gutta forlenger livet». Tese: Det senker stressnivået, og når stressnivået synker så er det bra for deg. Og da lever du! Jeg har også gjort flere forskjellige forskninger på at både det første, mellomste og siste barnet er mest lykkelig, smartest, sterkest og penest, og jeg har forsket på at hjemmelekser kan føre til hjerneskade hos ungdom, spedbarn og lærere.

Intervjuet fortsetter under bildet.

7879793204_0988cf978e_z

Stemte det?

– Ja. Hjemmelekser kan øke stressnivået, og da kan du i verste fall få hjerneskade. Visste du at det er 90% mer sannsynlig at en lærer får hjerneskade, enn noen annen arbeidsgruppe?

Nei?

– Det er sant. Nyere forskning viser at blant annet hjemmelekser kan føre til hjerneskade, og hvem er vel mer utsatt for hjemmelekser enn lærere? Jeg har forresten også forsket på at rødhårede kvinner er kåtere enn kvinner med andre hårfarger. Det er faktisk fordi de føler seg sosialt forpliktet til å leve opp til myten om den lidenskapelige rødhåringen. Hvis du kjenner noen rødhårede kvinner er du velkommen til å dele den forskningen.

Hvorfor forsker du ikke på andre ting?

– Jeg gjorde det, en stund. Man kan si at de enkle, delbare forskningsrapportene mine i stor grad finaniserte de tunge forskningssakene mine, men etter hvert så jeg at det var mer hensiktsmessig å bare fokusere på det som var delbart.

Er du singel?

– Nei. Jeg er lykkelig gift med jobben min og ei eldre dame som heter Hilde.

Skjermbilde 2015-03-25 kl. 14.44.45