BrukBar/Blæst vil ha navn det snakkes om til sitt nye konsertkonsept

I kveld kickstarter BrukBar/Blæst sitt nye konsertkonsept, 50/50, med en av byens skjulte perler.

b
a

Et digert sukk la seg som et teppe over Trondheim da BrukBar/Supa meddelte at de skulle forlate det etter hvert ganske vante lokalet ved Leütenhaven og fusjonere med Blæst på Solsiden. Nå har sukk imidlertid gått over til begeistring, og NATT&DAG har tatt en prat med en av to bookingansvarlige på huset, Pål Rees, for en liten update om det nye konsertkonseptet 50/50 og generelt hva som skjer på TMV-kaia. Safe!

Hei Pål! Hva går BrukBar/Blæsts nye konsertkonsept ut på?

– Det er vel en form for merge av tidligere konsepter jeg og Andrew har jobbet med, som 33/33, Onsert:Konsert, På en torsdag og Brukbar inviterer. I korte trekk – gode konserter til en god pris. Seks episoder nå i første omgang, annenhver uke fra og med i dag og ut april. For femti kroner gir vi publikum navn det snakkes om, som enten er på vei opp og fram eller som trives i undergrunnen. Vi satser på utenbys band det er på tide å invitere tilbake, og mikser det sammen med noen lokale bookinger som fortjener å ha kvelden for seg selv i en sceneteknisk optimal situasjon. Kanskje er bandet noe for deg, kanskje ikke, kanskje tar man en 50/50 sjans ved å sjekke det ut. I tillegg så leverer vi også vi deilige DJs og god stemning i kaféarealet vårt når konserten er ferdig.

Hva kan du si om 50/50 sitt program framover?

– I løpet av våren blir det indie, pop, punk, elektronika, postrock, matterock. Vi opplever at mange liker det meste så lenge det er av kvalitet, og at folk egentlig ikke er så opptatt av sjanger, og det passer oss fint, for det er ikke vi heller. En av byens skjulte perler, Sun In Sound, åpner ballet nå i kveld. Da kan du også bivåne vårens finfine programplakat.

Artikkelen fortsetter under Soundcloud-linken.

Hvor stort konsertbehov har Trondheim i 2015?

– At folk fortsatt liker å gå på konsert ser vi jo, derfor går det også litt inflasjon. Det er klart det arrangeres veldig mye konserter i den lille byen vår. Det er mye å velge i for publikum. Jeg klarer ikke se det som noe negativt, men det er viktig at vi arrangører står på for å holde tilbudet i byen relevant, og jeg tror det er nøkkelen.

LYST PÅ MER AV BYEN DIN? Last ned NATT&DAG-appen, og få oversikt over det beste som skjer i din by, i tillegg til tilbud på listeplass og gratisbilletter til uteliv- og kultur-arrangementer.

Har BB/B klart å samle det beste fra to gamle verdener, som tidligere proklamert?

– Vi er på vei. Ting skjedde veldig fort i høst, det var vel cirka ingen som skjønte helt hva det var som hadde intruffet. Men vi er i ferd med å stabilisere oss. Vi har snekra og pusset opp litt i 2. etasje, så det er litt mer Brukbar-feeling der oppe. I salen har vi fått i stand Blæst-skilt og et megabra konsert- og klubbprogram for våren. Vi leverer nå bingo, quiz, 50:50, PØKK og søndagskino – alltid noe som skjer, uka gjennom. Folk spiser pølse, og henger rundt dag og natt. Det her kan potensielt bli veldig bra.

Hvordan kommer profilen til BB/B å være framover?

– Under konstruksjon.

Hva har den største utfordringen vært som bookingansvarlig etter dere slo dere sammen? Det er ikke sånn at Andrew, booker nummer to på BB/B, bare vil ha bass og klubb?

– Nei, Andrew liker andre ting også så det går fint. Det var han som satte i gang denne konsertserien. Det er utfordrende å kombinere kvalitet og kvantitet. Vi ønsker at det skal skje noe «hele tiden», men så må jo ting holde nivå også.

Skal dere seriøst hete BrukBar/Blæst framover?

– Neida, bare på kødd.

Første band ut i BrukBar/Blæsts konsertserie 50/50 er Sun in Sound i kveld klokka 21.