NATT&DAGs beste photoshopping i anledning Photoshops 25-årsdag

Photoshop fyller 25 år! For en herlig måte å redigere virkeligheten på. Vi feirer med en liten kavalkade med noen av NATT&DAGs beste photoshopsaker.

b
a

Lite visste Mr. og Mrs. Knoll at sønnene Thomas og John ikke ville gå inn i familiens tyske fast food-imperium Knollermat, men heller bli grunnleggerne av verdens mest elskede fotoredigeringsverktøy. Joda, far Knoll håpet at sønnene ville bidra til å gjøre familienavnet kjent, ja, kanskje så kjent at noe relatert til familien ville bli brukt som et verb. Å knolle mat. Knoll-gærn. Knoll! (positivt utrop etter beklagelse for å ha knollet det til.)

KNOLL: John og Thomas Knoll.

KNOLL: John og Thomas Knoll.

Men nei, heller enn å knolle ble å photoshoppe verbformen brødrene Knoll ble kjent for. De knollet det virkelig til for seg selv, og det skal vi være takknemlige for: Bilderedigeringsverktøyet har i visse områder av verden blitt mer populært enn TV, og brukes flittig både i arbeidslivet og i helgene.

NATT&DAG, som ble grunnlagt året før Photoshop, har også benyttet seg av verktøyet, og de to siste årene har vi bruk det en rekke ganger når ord ikke har strukket til. Her er noen av NATT&DAGs beste Photoshop-saker fra nær fortid*:

*Store deler av teksten over stemmer ikke, som en hyllest til hvordan Photoshop har blitt en fanebærer for spennende redigering av virkeligheten.

NATT&DAGs forslag til hvordan den nye hundrelappen bør se ut:

I vår kjørte Norges Bank er konkurranse for å finne nytt design på norske sedler. Vi lagde noen alternativer som ligger mye tettere på den norske folkesjela.

10694259_10152427292421342_1250381757030484735_oReiulf Ramstad Arkitekter redesignet Tøyen T-banestasjon til noe skingrende gult og temmelig multikulturelt. 

Det var MYE multikulti med Ramstad, men mye vil ha mer – se våre tips til ytterligere multikultur.

krekar1

Sad Kanye: Årets tristeste meme

Sad Kanye ble et GLOBALT fenomen etter at West var trist på ferie. Naturlig nok! Vi puttet den molefonkne superstjernen i både hjemlige og bortlige omgivelser.

sadkanye_318

Happy Kanye: Se Kanye kose seg på Norgesferie

Kanye er i byen! Endelig er han lykkelig. Norge! Norge! Norge!

happykanye_17mai

Gerhard Heiberg i 13 triste filmscener. 

FIS Old Man Gerhard Heiberg fikk ikke OL i Oslo 2022, og følte seg trist. Heiberg har alltid vært norges svar på Kanye (ufyselig og vanskelig å forstå), så vi gikk til film- og TV-historien for å illustrere nederlaget.

heiz

 

Halloweenspo: 2014s mest sexy og aktuelle Halloween-kostymer

På Halloween skal man kle seg ut, fortrinnsvis noe som vekker oppmerksomhet. Helst noe som er SEXY eller AKTUELT. Aller helst BEGGE DELER.

sexystreik