Anmeldelse: Carte Blanche speiler Munchs sykdom og død i «Edvard»

Edvard Munch hadde en vanskelig oppvekst og mistet både sin mor og eldste søster i ung alder. Hele livet slet han med mental sykdom, og var innlagt på sanatorier i både Tyskland og Danmark samtidig som han var en av sin tids mest innflytelsesrike kunstnere i norsk og internasjonal sammenheng. Denne kombinasjonen av kunstnerisk genialitet og sykdom har inspirert mange kunstnere etter hans tid og har denne gangen gitt inspirasjon til den spanske koreografen Marcos Monrau. «Edvard» er Monraus første helaftens forestilling for Carte Blanche. Sammen med sitt kompani La Veronal arbeider han med skjæringspunkter mellom dans og andre kunstformer […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.