Anmeldelse: Carte Blanche speiler Munchs sykdom og død i «Edvard»

Edvard Munch hadde en vanskelig oppvekst og mistet både sin mor og eldste søster i ung alder. Hele livet slet han med mental sykdom, og var innlagt på sanatorier i både Tyskland og Danmark samtidig som han var en av sin tids mest innflytelsesrike kunstnere i norsk og internasjonal sammenheng. Denne kombinasjonen av kunstnerisk genialitet og sykdom har inspirert mange kunstnere etter hans tid og har denne gangen gitt inspirasjon til den spanske koreografen Marcos Monrau. «Edvard» er Monraus første helaftens forestilling for Carte Blanche. Sammen med sitt kompani La Veronal arbeider han med skjæringspunkter mellom dans og andre kunstformer […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X