Mitt katterike for en sushi: 5 katter om dølle mattrender

Motstand mot nymotens rå fisk-mat florerer i kronikkmiljøet. Vi spurte de ekte trendsetterne, KATTENE, om mattrender.

b
a

Akk og ai! Det BRENNER OPPUNDER BEINA PÅ OSS i sosiale medier om dagen. En eller annen luring i Bergen har skrevet en hinsides knall kronikk om motstand mot den brill nye mattrenden SUSHI! Fuck that shit, sier’n! Kjør heller pølsestil og burgerdigg! Her i NATT&DAG-skyskraperen, gneket inn midt mellom burger- og pølseboder i hopetall i hovedstadens finanskvarter, er vi seff bankers enige i resonnementet. Spise mat med PINNER, lissom? Get the fuck out! Hvem fant på det? Oddvar Brå?

Altså GET THE FUCK OUT!

katt db sushi

(Faksimile: Dagbladet)

Mellom pølseslaga sendte vi noen underbetalte praktikanter vi fant oppå Westerdals til å intervjue kattekrekene som surrer rundt uti gatebildet uttafor her. Temaet er gitt, vettu: dølle mattrender som gjør livet ditt som pølsekonsument til et JÆVLA HELVETE. Hva tenker kattene? Jo det skal vi finne ut.

Snurr pus:

katt5Trude G. (3,5), arkeolog og anarkokapitalist

– Lol, mattrender sieru? RÅ FISK sieru? Ingen katter spiser slikt! Vi kjører pulled pork til frokost, middag og kvelds i klore- og klatrestativet hjemme hos oss. Og brus! Drikker dritmye brus. Liker å knuse noen tørre kjeks nerri brusen for å gi den en mer håndfast konsistens! Men ja: apropos håndfast. Den verste mattrenden av dem alle er den der som kom på syttitallet en gang, der dem driver og stivner gult vann og driver og sniker det inn i desserten. Skarru spise dessert syns jeg det burde være blod. Rett fra kilden. Drep et eller annet og drikk litt blod. Det er mitt tips!
katt4Lucy (2), tightspromotør

– Har du tenkt på at «sushi» er «ISSUES» baklengs? Her på kattebjerget spiser vi KUN rå fisk, kompis! Har ansatt en bjørn som står borti elven her og drar dem opp med de digre bjørnelabbene sine! Flott fyr, ass. Roffe heter’n! Det er det jeg alltid har sagt: ha en Roffe-bjørn på speed dial så går fiskedietten noe så inn i helvete i boks!

– Men det var ikke alltid slik! Den ene jula… Altså det må jo ha vært en jul ganske nylig for jeg er jo bare to år gammel, men… Da fikk vi et TOASTJERN på deling av en gammal kompis. Dreiv og toasta så mye griljermel og kaffegrut i den derre greia at de til slutt bare kalte meg TOASTMASTER’N! Blunk blunk, ikke sant! Det er en joke! Men ja. Peder’n klarte å sette halen fast i jernet en sen lørdag og etter det var det ikke det samme, ass. Så toastjern, det kan jeg ikke anbefale.

katt3Jim (7), cabaretartist og spilloppmaker

– Gult stivna vann! Husker du da det greiene dukket opp?

Ja vi snakket akkurat med Trude G., hun snakket også om gult stiv–

– Ja, gult stivna vann! Fy faen for et opplegg! Her sitter jeg og prøver å spise MAT til middag også kommer ’em med gult stivna vann, fonduesett og sjokoladefontener? Nå har jeg vel nevnt alle mattrendene, eller hva? Blunk blunk, smilefjes!

Nei det er vel et par stykker igj–

– Hvor var det du sa du kom fra, igjen? DITT&DATT? DAG&NATT? Den derre Granca-posten? Du hør her ‘a, dere pensjonister er jo fucka sprø hele gjengen. Driver og spiser rekecabaret hele dagen, hva faaaaaaaen er det, lissom? Skriv «faen» med mange a-er! 250 a-er!

Nei altså vi er fra NATT&D–

– Du hør: Unngå rekecabaret. Det er fryktelig.

 

katt2Roffe (9), bjørn i kattekostyme

– Du vet, jeg er jo en bjørn… Så hvor mye jeg burde uttale meg om hva katter tenker om dølle mattrender, det er såkalt oppe til diskusjon. Men jeg kan ta den diskusjonen! Jeg er en diskusjonsbjørn tross alt. Liker å SNAKKE OM DET, som dem sier! Du kjenner til det uttrykket «sprette opp som paddehatter»? Jeg liker å bruke det uttrykket. Du kunne nesten sagt at i min daglige tale spretter uttrykket «sprette opp som paddehatter» opp som paddehatter, hehehehehehehehehehhehehehehehehe…

Serriøst ass, kom til poenget.

– Joda, joda. Det som skjer om dagen er at dølle drittsjapper spretter opp som paddehatter i bybildet. Elendige burgersjapper, daffe pølsesjapper, kjipe tacosjapper… De tar over fra den mer tradisjonelle kebabsjappepregede stilen vi er vant til, og dette er kjipt. Du vet vel at over 60% av kebabsjappekjøttet som selges i Norge er slakta av medlemmer av bjørnefagforeningen BFF? Vi har bjørnekløra dyyyyyyyypt i kebabkjøttbransjen ass! Derfor syns vi det er dritkjipt med non-kebabrelaterte utviklinger i fastfoodbransjen i sentrumsnære strøk. Hilsen en kjekk og trivelig bjørn.

 

katt1Truls (3,5), kasteball i systemet og generelt fet fyr, skriv «generelt fet fyr»

– Skreiv du «generelt fet fyr»? Du, jeg driver og ordner opp en ny mattrend nå… Det blir knallbra! Det eneste du trenger å gjøre er å underskrive på disse papirene jeg har med her… Bare SMADRE signaturen din ned på papyrusen og leeeeeeeene deg bakover og se på at all din subkulturelle kapital forvandles som dugg for solen til ekte monies, daler, specidaler, kronasjer og pengesedler! Så enkelt er det! Bare underskriv her…

Du, kompis. Snakk om noen mattrender.

– OK. En kompis av meg, la oss kalle henne «Trude C.». Hun dro på McDonald’s her hin dagen for å kjøpe seg en cheeseburger og noe påmmfri.

OK, OK.

– Og mens hun sto der og prøvde å betale fant hun ut at hun ikke hadde penger på konto, så hun måtte charge 35 kroner på et forbanna Mastercard for å få halt ut denne fastfooden fra min og din favoritt-fastfood-franchisekjede.

Øeh ja OK, men hva har dette med mattrender å gjøre sånn eeeeeegentlig?

– Jo, dette er greia: Den nye mattrenden er å bruke Mastercard.