Ukas High Five: – Det ender som regel med at vi kler av oss sammen med publikum

De unge siddisene i Slutface skal leve opp til navnet når de feirer slippet av sin andre EP på John Dee i kveld. Se opp for kropper innsmurt i speilegg!

b
a

Hver uke high fiver vi noen som fortjener det – og spør om det du ikke visste du lurte på.

I dag: Slutface.
Hvem: Ungt og skittent poprock-band fra Stavanger, bestående av Haley Shea, Lasse Lokøy, Halvard Skeie Wiencke og Tor ArneVikingstad.
Hvorfor? Feirer slippet av sin andre EP «We’re Just Ok» med konsert på John Dee i kveld (torsdag).

Rett på sak, Slutface! Hva skal dere kle dere ut som på Halloween?

– Det skumleste vi kan tenke oss: NATT&DAG-journalister. Heheh.

Hva med slutty blackface? Heh. Da blir det kanskje «Bad Party», som dere synger om på EP’en. Hva er den verste festen dere har vært på?

– Oi, ja. Bad times. Vi er nok litt mer politisk korrekte enn som så. Haley sin 19-årsdag er nok den verste festen vi har vært på sammen. Russebukser. Halvard tapte heftig i ølbong og sovnet med syv snus i munnen, Haley sin daværende (thank God) kjæreste sprang hjem til foreldrene hennes i bare bokseren og alle gikk i batikk. Grøss.

Dere beskriver musikken som «den perfekte oppvarming til søndagens fylleangst», men hva med når angsten er et faktum da? Musikk- og velværetips for frynsete søndager?

– Michael Bublés varme og trygge stemme er alltid en hit på bilturen hjem. Vi ser også på Youtube-videoer av pandaer som sklir ned en sklie, og folk på segway som faller. Anbefaler alle å prøve det!

Mye «Angst» på P3 om dagen! Apropos det, hva synes dere HELT ÆRLIG om «Styggen på ryggen»?

– Åja, du mener sangen vi hører på HVER GANG vi skal på scenen? Slekta 4 lyf.

Skjermbilde 2014-10-30 kl. 6.11.45 PM

Apropos angst 2: hva er greia med å smøre inn kroppen med speilegg?

– Ville bare vise frem den hotte bodyen til trommis Halvard. I tillegg har du ikke opplevd ekte angst før du smører kroppen med speilegg. Egg på brystet er virkelig ikke så delikat som det ser ut som, hilsen Halvard.

Apropos speilegg: kan dere bruke speilvendt psykologi til å overbevise leserne om hvorfor de burde dra på konsert på John Dee i kveld?

– Har du ikke sett EP-en vår? Vi er bare helt ok. Ikke kom.  Bruk heller 150 kroner på kebab.

Hva er det mest horete dere har gjort som henholdsvis band og privatpersoner?

– Når vi spiller på hjemmefester, så har folk en merkelig tendens til å kle av seg. Instinktiv greie. Ender som regel med at vi kler av oss sammen med publikum. Det er veldig koselig. Good times.

Leste i et intervju at dere er inspirert av John Hughes! Favorittscene fra Hjemme Alene-filmene?

– Mer «Sixteen candles» og «Breakfast Club» enn «Hjemme Alene», men det er alltid moro når folk sklir på biler og tryner. Og radiobil på flyplass-scenen: Klæsikk.