Hamlet på danskebåten – en tragedie?

Noe er råttent på danskebåten: Skuespillerne fra Hamlet – Frank Kjosås, Marie Blokhus, Kaia Varjord og Judy Nyambura Karanja – tar ferga til fortapelsen og tilbake igjen.

b
a

I Shakespeares Hamlet forvises den unge, rebelske prinsen fra kongeriket etter å ha skapt furore ved det Danske hoff. Hva eksakt det er som skjer på Hamlets sjøreise får vi ikke vite i detalj, (dette hemmelighetskremmeriet skyldes kanskje at seilaser var vanskelig å iscenesette med de begrensede teknologiske mulighetene man hadde i Elisabethanske tid).

I regissør Peer Perez Øyan versjon av klassikeren, som for tiden er å se på Det Norske Teatret, spekuleres på om ikke Hamlet og hans reisefølge benyttet denne anledningen til å hengi seg til alskens hedonistiske forlystelser? Hvilket bedre sted å gjøre nettopp dette enn på den glorifiserte ferjen danskebåten?

NATT&DAGs Magne Risnes har dokumentert skuespillernes ville ferd over Skagerak.