Antiklimaks for buttplugkunst i Paris

Paul McCarthys juletrekunst fikk ublidt møte med franske døllerter

b
a

Jaja, det er ikke lett å være Paul McCarthy om dagen. Først setter’n opp en 24 meter høy sexleketøy-faksimile på Vendomeplassen i den franske hovedstaden i forbindelse med FIAC-utstillingen for samtidskunst – alt går bra hittil altså – og så får den stakkars jævelen rett og slett JULING. En aggressiv franskmann skal ha angrepet den freske 69 år gamle kunstneren, slått ham flere ganger i ansiktet og til og med vært opprørt over at McCarthy ikke er franskmann. Trist smiley. :-(

SE OGSÅ: PUTIN I RUMPA: skaff deg en 3d-printet president-buttplug

Så blir det til at media må skrive saker om gedigne buttplugs i fransk offentlighet og omtale tvetydigheten i en form som minner både om juletrær og helt andre ting, og McCarthy må snakke om abstraksjon til den franske avisen Le Monde. Gratulerer med samtiden!

OG SÅ SMELLER DET: Det franske politiet er visstnok i skrivende stund på jakt etter et knippe gjerningsmenn som skal ha løsnet trossene som holdt buttplugen i posisjon og slått av apparatet som pumpet luft inn i kunstverket. Følgelig kan du i dag ikke lenger se en 24 meter høy – altså omtrent like høy som ca. 20 eksemplarer av lillebroren din – stilt ut midt i Paris. Book om ferien! Stikk et annet sted! :-(

huffp

(Faksimile: huffingtonpost.com)

Ikke HELE Frankrike er sinna på McCarthy, derimot: Kulturministeren Fleur Pellerin backer ikke vandalismen, og skal ha omtalt hendelsen som et angrep på McCarthys kunstneriske frihet. Vi ser den, kompis. Kunstnerisk frihet er det beste vi vet nest etter helt OK burgere og milkshake.

(Via: Huffington Post, Artnet.)