Bowie som Warhol og Daniel Craig som Francis Bacons elsker – Her er de beste filmene om billedkunstnere

Mens biografiske filmer om musikere skyter opp som paddehatter, går det lengre mellom hver gang det lages film om billedkunstnere. Likevel var det bare et spørsmål om tid før noen kastet seg over nasjonalskatten Edvard Munch. Nå ser det ut til å skje, med Erik Poppe (DeUsynlige, Tusen ganger god natt) i registolen. Ai ai ai. Kan det gå bra? De fleste biopics ender som strømlinjeformede middelmådigheter, der man ikke har turt å ta sjanser. Ofte skapes det også forenklede sammenhenger mellom kunstnerens liv og virke. Kan norsk films Mor Teresa gjøre en Munch-film som yter mesteren respekt, uten at Poppe selv sammenligner […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X