Bowie som Warhol og Daniel Craig som Francis Bacons elsker – Her er de beste filmene om billedkunstnere

Mens biografiske filmer om musikere skyter opp som paddehatter, går det lengre mellom hver gang det lages film om billedkunstnere. Likevel var det bare et spørsmål om tid før noen kastet seg over nasjonalskatten Edvard Munch. Nå ser det ut til å skje, med Erik Poppe (DeUsynlige, Tusen ganger god natt) i registolen. Ai ai ai. Kan det gå bra? De fleste biopics ender som strømlinjeformede middelmådigheter, der man ikke har turt å ta sjanser. Ofte skapes det også forenklede sammenhenger mellom kunstnerens liv og virke. Kan norsk films Mor Teresa gjøre en Munch-film som yter mesteren respekt, uten at Poppe selv sammenligner […]

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.