Homohatende Nico & Vinz-cover fra jamaicanske Versatile

Slik går første linja i dancehall-artisten Versatile sin nye coverversjon av «Am I Wrong». Battyman er karibisk nedsettende slang for homofil mann, og Versatile sin to dager gamle versjon av megahitten handler nå utelukkende om at det ikke er «wrong» å være mot homofile. Ikke at homohat er nytt for dancehall-sjangeren. Det kanskje mest kjente eksempelet er Baju Banton-hitten «Boom Bye Bye», som fikk internasjonal oppmerksomhet på slutten av åttitallet. Med teksten «It's like boom bye bye / Inna batty boy head / Rude boy nah promote no nasty man / Dem haffi dead» trenger man ikke være professor i […]

Fortsette å lese (gratis)

Hva! Har NATT&DAG også begynt med betalingsmur, nå? Slapp av. Det er helt gratis å lese videre – du må bare registrere deg. Det tar kanskje cirka 20 sekunder, og vi har troa på at du får det til! I bytte får du tilgang til alle artiklene våre, nyhetsbrev med spennende saker, og annonser i sosiale medier som du faktisk vil like å spammes med. Vi er en liten avis, og direkte kontakt med leserne hjelper oss med å utvikle helt riktig innhold til dere. Vi er ikke narcs og kommer aldri til å sende kontaktinformasjonen din videre. Dette blir mellom oss.

Du kan lese vår personvernerklæring her.

Mvh.

Redaksjonen

X