Bildeserie: Poison Idea på Blitz

Stappa sjappe, flammeblåsing og sprengte kumlokk under punk-legendenes etterlengtede Oslo-visitt.

b
a

Over ti år har det gått siden sist «Kings of Punk» spilte i Norge, den gang på Garage (eller var det So What!? So what, who cares… hehe!) og før det igjen i 1993 eller deromkring. Gikk du glipp av Poison Idea på Blitz mandag må du altså gå og sparke i grusen helt til 2024, men da er bandmedlemmene over den magiske sekstiårsgrensa eller døde. Sannsynligvis døde.

Etter godt over tre tiår med en livsførsel som får absolutt alle andre rockeband i hele verden til å fremstå som Gunnar Tjomlid, er det faktisk et mirakel at vokalist Jerry A. – som har vært med siden starten i 1980 – fortsatt puster, der han vralter seg ned trappa fra backstage og ut på scenen. Der gir han et knallutsolgt Blitz beskjed om at hunden hans for en knapp time siden ble drept av en prærieulv, før han sveiver i gang det ekstremt herja maskineriet som er Poison Idea anno 2014, og hitparaden kan begynne.

jerrya

Blitz-baren serverte alt man kunne ønske seg: billig julebrus og Club-Mate.

julebrus

Tidligere på kvelden spilte Deathhammer, Jenkem Warriors og Blood Suckers. Sistnevnte var i storform etter å ha vært på sin første treningsleir på kontinentet i sommer.

blood sucker

«The badge means you suck / a child lies there dead / as you look back, what goes through your head». Allsang til en av verdens beste politihat-låter, dagsaktuelle The Badge. Men var det en HiOA-faddergruppe som hadde tatt feil av Evergreens og Blitz som stjal oppmerksomheten på scenen? MYE flexing i baris, mooning og generelt alfor lange poseringer og forsøk på å klemme og synge sammen Jerry A. før stagedive skjer. Her eksemplifisert ved en ivrig fakkel-stjeler:

fakkel

Mot slutten kom hitsa fra Feel the Darkness (Poison Ideas magnum opus og streng tatt alt man trenger i livet) på løpende bånd, og IDÉT de drar i gang den drøyt episke Plastic Bomb-introen sprenger et kumlokk på gata utenfor Blitz, og spruten står hundre meter opp i lufta mens folk går bananas og agurk på andre siden av veggen. Vi sier vertfall at det skjedde akkurat sånn, som et anerkjennende nikk fra den faktiske undergrunnen.

Etter konserten ble det litt sånn her stemning utenfor Blitz.

kumlokk

Se flere bilder fra kvelden i galleriet under.

Intervju med Poison Idea kommer i septemberutgaven av NATT&DAG.